15 vardagsrum som har en kricka färg (2024)

FörbiCasey Watkins

15 vardagsrum som har en kricka färg (1)

Casey Watkins

Casey är frilansskribent, fru, kattägare, krukväxtsamlare och kaffedrickare. Hon älskar att bläddra på Pinterest efter nya recept och dekorationsidéer och att arrangera om sina många galleriväggar. Om du har ett inredningsproblem kommer hon förmodligen att hänvisa dig till IKEA för att fixa det.

Lär dig mer om Homedit'sRedaktionell process

| Uppdaterad på

av 15

En krickgrön soffa mittpunkt

Ett ljust och luftigt krickat vardagsrum

En teal soffa makeover

Lägg till krickfärgade sittplatser i ditt vardagsrum

En blågrön öppen spis

Modernt vardagsrum med kricka shiplap tak

Traditionellt vardagsrum med kricka öppen spis

Skandinavisk vardagsrum kricka mönster tapeter

Traditionell vardagsrumshylla soffa

Eklektiskt vardagsrum mörka kricka väggar

Eklektiska kricka bokhyllor i vardagsrummet

Skandinavisk vardagsrum ljus kricka färg

Traditionellt vardagsrum med ljus kricka färg

Eklektiskt djupt krickat uttalande i vardagsrummet

Traditionell kricka vardagsrum färg formell design

15 vardagsrum som har en kricka färg

En sak som alla är överens om är att ditt hus ska kännas som du. Oavsett vilka inredningstrender som är för tillfället, oavsett vad din senaste stil var, vad din svärmor än säger, bör de inredningsbeslu*t du fattar för ditt hem göra dig lycklig. Det är trots allt ditt utrymme. Så när du behöver måla ditt vardagsrum i en färg som inte är krämfärgad eller grå eller något som ens är nära den neutrala familjen, har du all tillåtelse. När du letar efter den färgen, skulle vi göra detuppmuntra dig att prova teal. Denna blågröna färg finns i mörka nyanser, ljusa nyanser och allt däremellan. Bläddra igenom dessa 15 vardagsrum som ståtar med en blågrön färg och du kommer att vara övertygad om att det är tonen för dig och ditt hem. Vi kommer också att dela med oss ​​av några av våra bästa tips fördekorera med krickasamt några färger du kan matcha kricka i ditt vardagsrum.

Topptips för att dekorera ditt vardagsrum med kricka

Vid inredningett vardagsrum med kricka, ett av de första beslu*ten du måste fatta är hur du gåratt införliva krickain i ditt vardagsrum. Till exempel kan du känna dig modig nog att måla dina väggar kricka, i så fall vill du förmodligen ha en soffa i en mer neutral färg för att kompensera för de djärva väggarna. Å andra sidan, om du vill lägga till kricka i ditt rum med en ny soffa eller möbel, välj neutrala väggar i en grå eller vit nyans. Detta kommer att hjälpa till att balansera ut rummet och göra soffan till fokuspunkten i ditt vardagsrum.

Nästa beslu*t är att välja den nyans av kricka du vill lägga till i ditt vardagsrum. Om det här är första gången du lägger till en djärv färg i ditt vardagsrum, håll dig till en ljusare nyans istället för att bli för mörk. Det fina med kricka är att den kommer i ett brett utbud av nyanser, du kan välja att bli mörkare i framtiden om du verkligen älskar färgen. Om du redan har ett mörkt vardagsrum, kanske du bara kan gå direkt till en av de mörkare färgerna vi visade upp ovan, eftersom du redan är van vid att ha ett mörkare rum.

Vilken färg passar med kricka?

Teal är en blandning av grönt och blått, men nyanserna kan variera från en gulaktig blå till en mörk skifferfärg.Kompletterande färger som du kan välja att användai ditt vardagsrum inkluderar grått, brunt, gult, metallic och svart. Blågrönt kan passa med de flesta färger, men du vill undvika att sätta för många djärva färger tillsammans, så att ditt vardagsrum inte ser alltför missmatchat ut.

När det gäller dina möbler, passar ljusa trämöbler bra med kricka väggar, och det hjälper till att lysa upp ditt rum samtidigt som de erbjuder ett modernt utseende. För att bryta upp de mörka väggarna kan du också lägga till prydnadssaker i vitt eller silver för en skvätt ljusstyrka. En rolig färgkombination vi tycker om till vardagsrummet är kricka och senap. Även om detta verkligen är en mer vågad duo, kan du ha neutrala bruna eller grå väggar och sedan lägga till klädsel i dessa två färger till rummet för att avslu*ta det. Även de mest enkla vardagsrummen kommer att se helt fräscha ut tack vare dessa två färger.

I våra vardagsrum lägger vi ofta till olika tillbehör på bokhyllor och spiselkransen. En kombination vi verkligen gillar är brons och kricka. Det rustika utseendet på kopparn går riktigt bra med kricka, och det ger en unik touch till alla vardagsrum. Du kan också lägga till ett bord i mitten av rummet med bronsaccenter för en stänk av denna färg.

15 inspirerande vardagsrum inredda i kricka

1. Ett klassiskt krickat vardagsrum

15 vardagsrum som har en kricka färg (17)

Närde flesta tänker på kricka, färgen som kommer att tänka på lyckas vara mörk och ljus på samma gång. Klassisk kricka är oväntat och annorlunda men inte mindre mysigt förditt huvudsakliga vardagsrum.

2. En mörkare nyans av kricka som passar till ljusa möbler

15 vardagsrum som har en kricka färg (18)

Om du drar till ljusa möbler, prova kricka som är en nyans mörkare än den klassiska tonen. Det kommer inte bara att få ditt utrymme att verka svalt och behagligt, utan det kommer också att hjälpa dig att verkligen visa upp dina lätta möbelval.

3. Välj en ljusare krickfärgad nyans

15 vardagsrum som har en kricka färg (19)

Eller, om djupa mörka väggar inte är lösningen för dig, välj kricka i en ljusare nyans. Det känns snarare som ett engelskt hus på landet, så när du lutar åt traditionell inredning hjälper det att svepa ditt utrymme i den tröstande färgen.

4. Ett skandinaviskt krickat vardagsrum

15 vardagsrum som har en kricka färg (20)

Ja, till och medSkandinaviska dekoratörerkan ingjuta sitt utrymme med kricka. När du går för den nästan pastellfärgade nyansen kommer den att ta fram de gråa, vita och träslag som stilen kretsar kring, vilket gör att den minimala inredningen jobbar hårdare för dig.

5. Dämpade krickfärgade nyanser för en mindre intensiv makeover

15 vardagsrum som har en kricka färg (21)

Hur lägger du till kricka i ditt hem utan att välja pastellfärger eller bläcktoner? Du lägger till lite grått. Den rökiga sidan av kricka passar väldigt bra in i ett hem fullt av dämpade toner eller ett utrymme som redan har en intensiv fokuspunkt.

6. Ett eklektiskt krickat vardagsrum

15 vardagsrum som har en kricka färg (22)

därär sådan frihet ieklektisk inredning. Och chansen är stor att du antagligen inte har någon kricka i dina sparsamma och historiska fynd redan. Så att måla ditt vardagsrum med kricka hjälper dig att gå utöver det eklektiska utseendet till något unikt och avundsvärt.

7. Ett traditionellt engelskt vardagsrum inrett i kricka

15 vardagsrum som har en kricka färg (23)

Du vethur traditionell engelsk dekoration målar allt på väggen i samma färg? Ta det konceptet och täck dina väggar, klädsel, dörrar och hyllor i en mjuk kricka. Ditt vardagsrum kommer att se ut som om det kom direkt ur en tidning.

8. Klassisk Teal Tapet

15 vardagsrum som har en kricka färg (24)

Bli upphetsad. Degör tapeteri den klassiska blågröna nyansen! Du får inte bara en härlig dos kricka i ditt vardagsrum, utan du lägger också till det bästa mönsterspelet du någonsin kan hoppas på. Faktum är att du förmodligen kommer att bli frestad att lägga till den på andra platseri ditt hem.

9. Lägg till kricka gardiner och tillbehör till ditt hem

15 vardagsrum som har en kricka färg (25)

När du väl har gjort detmålat dina väggar är det dags att tänka på dina tillbehör. Hitta eller gör några matchande krickfärgade gardiner till dina fönster. Lägg till några kuddar som visar din valda krickfärgade nyans. Häng en tavla eller ett foto som har samma ton. Det hjälper dig att dra ihop ditt kricka vardagsrum.

10. Måla ditt tak kricka istället

15 vardagsrum som har en kricka färg (26)

Så du gillar kricka men vill inte ge upp dina vita väggar? Det är okej. Måla ditt tak kricka istället. Speciellt i ett rum medhöga tak, det kommer att föra ner ögonen till all din mysighet nedanför och kasta behagliga skuggor runt i rummet i slu*tet av dagen.

11. En kricka öppen spis

15 vardagsrum som har en kricka färg (27)

De flesta av designen vi har presenterat hittills lägger till kricka över hela väggarna. Om du inte är modig nog att lägga till kricka överallt i ditt vardagsrum ännu, överväg att lägga till en vägg eller ett område som visas avGör, bakar och dekorerar. De har tagit insidan av sin öppna spis och lagt till en skvätt djärv kricka för att helt förvandla den här delen av rummet. Det är ett bra sätt att testa en unik färg som kricka utan att behöva göra en fullständig makeover. Om du tycker att du verkligen gillar färgen kan du fortsätta makeoveren därifrån genom att lägga till kricka var som helst i rummet.

12. Lägg till Teal Seating i ditt vardagsrum

15 vardagsrum som har en kricka färg (28)

Din soffa är en av höjdpunkterna i din vardagsrumsinredning, och det är ett köp du inte vill göra i all hast. Nästa gång du är redo att byta ut dina nuvarande vardagsrumsstolar, överväg att välja en djärv uttalande färg som kricka. Dessa vackra stolar som visas i detta vardagsrum påSarah Mailer Designpassar bra med de grå väggarna och golvet i rummet. Du kommer att upptäcka att med ett neutralt färgat rum som bakgrund kan du lägga till kricka eller en annan rolig färg till nästan vilket vardagsrum som helst. Vi älskar också strukturen på dessa stolar, som skulle vara perfekt för att koppla av efter en lång dag på fötterna på jobbet.

13. En soffmakeover

15 vardagsrum som har en kricka färg (29)

Som du såg i vardagsrummet ovan ser krickfärgade soffor fantastiska ut mot en grå eller neutral bakgrund. Men om du inte har det i din budget för att köpa nya designersoffor, förstår vi helt. Istället, varför inte överväga att ge din soffa en makeover med nya överdrag?Maxine Bradyhelt förvandlade sin gamla soffa genom att göra krickfärgade sammetsöverdrag, som ger hela rummet ett nytt liv. Detta är idealiskt för alla vars soffa fortfarande är i tillräckligt bra skick för att använda men fortfarande vill ge sitt vardagsrum en makeover och en färgstark uppgradering. Du kommer också att dra nytta av att spara mycket pengar i processen och inte behöva spendera timmar på att fundera över vilken soffa som skulle passa i ditt vardagsrum igen.

14. Ett ljust och luftigt krickat vardagsrum

15 vardagsrum som har en kricka färg (30)

Många av de krickfärgade vardagsrummen vi har delat hittills har ganska mörka bakgrunder och väggar. Om du har ett mörkt hus, vill du försöka ljusa upp ditt vardagsrum genom att välja ljusa vita väggar. Det betyder dock inte att du inte kan lägga till lite kricka i blandningen fortfarande. Detta vardagsrum frånI Lakehouselägger till kricka och blå sammet till soffans kuddar och lägger till en härlig stor matta på golvet för att lägga till mer färg. Teal kan enkelt matchas med andra nyanser av grönt och blått, så att du kan lägga till en mängd olika nyanser i ett rum för mer variation.

15. En krickgrön soffa mittpunkt

15 vardagsrum som har en kricka färg (31)

Om du nyligen har flyttat hem eller planerar din nästa renovering av vardagsrummet, är ditt första övervägande vanligtvis din soffa. Ta inspiration frånÄlsklingar från Chelsea, som delar ett brett urval av olika sätt att lägga till en krickgrön soffa i ditt vardagsrum. Du behöver inte måla dina väggar kricka för att dra nytta av den här färgen, och istället kan du bara göra soffan till mittpunkten i ditt rum. Om du vill ha en färgstänk ovanpå soffan, lägg till olika tillbehör som lampor, mattor eller prydnadssaker i en matchande nyans runt vardagsrummet.

Teal är en rolig färg att lägga till i alla vardagsrum och kommer att ge ditt hem en djärv och livfull makeover. Som med att lägga till vilken färg som helst till ditt hus, behöver du inte alltid börja med den mörkaste nyansen eller den djärvaste designen. Om det är första gången du lägger till en ljus färg i ditt vardagsrum, överväg att bara börja med soffan eller några tillbehör. Med tiden kan du upptäcka att du blir helt imponerad av dinblågrönt vardagsrumoch kommer att vara redo att ge dina väggar och rum en komplett makeover som kommer att imponera på alla som kliver in i ditt hem.

15 vardagsrum som har en kricka färg (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5609

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.