20 enkla ristillbehör för fisk (2024)

20 enkla ristillbehör för fisk (1)

Ris har varit en stapelvara i människans kost i tusentals år, och det är inte konstigt. Det är rikligt och en av de enklaste matarna att laga. I princip är allt du behöver vatten för att täcka, kanske en nypa salt, och om några minuter har du en måltid. Ris har inte mycket egen smak och är oöverträffad när det gäller att absorbera och till och med förstärka smakerna från de andra ingredienserna som det tillagas med. På grund av detta passar den bra med nästan allt, inklusive alla typer av fisk. Här är 20 enkla risrecept att servera till den speciella fiskrätten.

1.Risi e Bisi

Detta aptitretande risrecept kräver färska gröna ärtor, pancetta, vitlök, torrt vitt vin och arborioris tillagat i kycklingbuljong. Arborio är ett kortkornigt ris som ofta används i medelhavsrätter som denna. Pancetta, med sin söta, rökiga smak, kommer från magen på grisen och är saltkurerad. Vissa kockar pryder denna maträtt med mynta och stekt salladslök.

2.Crockpot ris, majs och spenat gryta

Ett annat av de enkla risrecepten, denna läckra måltid kräver vitt ris, en burk kondenserad grädde svampsoppa, fryst spenat, en burk majs, vitlök, grön chili och cheddarost. Det bästa av allt är att allt tillagas i en crockpot. Bara att slänga i allt utom osten och koka den på hög nivå i lite över två timmar, tillsätt cheddaren och koka tills den har smält.

3.Stekt ris med salladslök, Edamame och tofu

Denna risrätt med asiatisk smak innehåller tofu och edamame. Edamame är sojabönor och tofu är sojabönsmassa. Liksom ris har tofu lite egen smak och absorberar smakerna av det den tillagas med. Denna stekt risrätt kräver redan kokt brunt ris som är förstärkt med sojabönsprodukter såväl som röd paprika, ingefära, vitlök och salladslök.

20 enkla ristillbehör för fisk (2)

4.Vild svamp Risotto

De flesta risottorätter kräver kortkornigt arborioris, och detta är inget undantag. Utöver detta kräver ditt recept en mängd läckra vilda svampar, inklusive shiitake, ostronsvamp, träöron, murklor, kantareller och andra du väljer. Det är ett bra recept för foderälskare men varnas. Ät ingen vild svamp om du inte är helt säker på att den är ätbar.

5.Vanligt gammalt ris

Av alla enkla risrecept är det inget som slår vanligt gammalt ris. Detta enkla recept blir ännu enklare om du använder en riskokare. Skölj riset tills vattnet är rent från stärkelse, tillsätt sedan en kopp vatten till en kopp ris, beroende på spannmål. Koka upp, täck, koka på låg. Tiden som behövs beror på spannmål och typ. Långkornigt ris behöver bara 15 minuter, kortkornigt ris behöver cirka 20 och brunt ris behöver cirka en halvtimme.

20 enkla ristillbehör för fisk (3)

6.Medelhavet gult ris

En av de enklaste av de enkla risrecepten, den här smakrika rätten får sin arom och sin färg från de exotiska kryddorna av gurkmeja och spiskummin. Dessa kryddor värmer du tillsammans med lite lök innan du lägger dem i riset. Bara detta kommer att få ditt kök att dofta fantastiskt. Sedan tillsätter du basmatiris, lite vatten, örter och pinjenötter. Basmatiris är en typ av underbart doftande långkornigt ris från Himalayas fot.

7.Vildrisfyllning

Du behöver inte vänta till Thanksgiving för att njuta av denna risbaserade fyllning. Faktum är att du inte ens behöver berätta för din familj eller vänner att det är fylligt om du inte vill. Det här receptet kräver vildris, som är inhemskt i Nordamerika och är inte riktigt detsamma som tama ris, även om de är nära släktingar. Vildris är uppskattat för både sin nötaktiga smak och sin nötaktiga doft. Även om du kan experimentera med detta recept, använder det ofta kalkonbacon eller kalkonkorv, torkad salvia och oregano, lök, selleri och svamp.

20 enkla ristillbehör för fisk (4)

8.Louisiana röda bönor och ris

Denna underbart välsmakande tillbehör innehåller ris, röda bönor, selleri, lök, vitlök och grön paprika och salt fläsk tillsammans med Louisianas varumärke andouillekorv. Det hela har puttrat i ett par timmar. För att göra det ännu mer smakligt, mosa bönorna efter att de har mjuknat, lägg tillbaka dem i grytan och koka sedan i ungefär en halvtimme till.

9.Bakat salta ris

Till skillnad från många av de andra enkla risrecepten som nämns, bakas detta i ugnen istället för att tillagas på spisen. Kasta bara ris, salt, smör, hackad lök och kokande vatten i en smord en och en halv liters gryta, ställ in i en 350 grader Fahrenheit ugn i en halvtimme, och du har det.

20 enkla ristillbehör för fisk (5)

10.Parmesanris och Pasta Pilaf

Har du någonsin haft Rice-A-Roni? Det här risreceptet är ungefär så där det kräver uppbruten vermicelli som sauteras i olivolja tills den är gyllenbrun. Sedan tillsätts ris, grön paprika, vatten, kycklingfond och ett lagerblad. Tillsätt ett stänk parmesan precis innan servering.

20 enkla ristillbehör för fisk (6)

11.Vitlöksris

Låt dig inte skrämmas av vitlök. Rätt mängd av denna aromat ger smak till en rätt utan dess like. Detta enkla recept kräver tre finhackade vitlöksklyftor, långkornigt ris, torkad timjan, hackad persilja, lök, ett lagerblad och kycklingbuljong. Fräs först löken och sedan vitlöken i olivolja tills de är gyllene.

20 enkla ristillbehör för fisk (7)

12.Ris till sushi

Precis som arborioris är sushiris en typ av kortkornigt ris, vilket gör det idealiskt för att hålla ihop och forma former som sushi-"fingrar". Sushiris kan också ätas som ett utsökt tillbehör. Att göra sushiris är roligt, för efter att du har kokat det överför du det till en träskål och tillsätter en blandning av sött risvin, risvinäger och socker och använder en fläkt för att kyla ner det snabbt. Se till att du får i dig alla riskärnor. Som en mästare-sushikock sa, kommer en ensam riskärna att torka upp och dö.

20 enkla ristillbehör för fisk (8)

13.Saffransris

Saffran kommer från handplockade stilar och stigmatisering av en typ av krokusblomma. Detta gör det dyrt, men det är oöverträffat när du lägger till arom och ljusgul färg till ris. Utöver det kräver detta recept doftande basmatiris och flingor av torkad lök.

20 enkla ristillbehör för fisk (9)

14.Svarta Bönor Med Ris

På Kuba heter denna rätt Moros y Cristianos. Du kan använda torkade svarta bönor som du blötlägger i några timmar eller helst över natten, även om det går snabbare att använda konserverade svarta bönor. Andra ingredienser inkluderar lagerblad, vitlök, pimento, grön paprika, lök och till och med en skvätt vinäger citronsaft.

20 enkla ristillbehör för fisk (10)

15.Risflingor frukost

Har du någonsin hört talas om kippers? De är hel sill som har delats, saltats och kallrökts, och folk i Storbritannien älskar dem till frukost. Det här risflingreceptet är precis det som ska följa med. Det är också ett av de enklare recepten, eftersom allt det behöver är ris, mjölk, socker och mald kanel.

16.Pilaf i grekisk stil

Denna mycket lätta risrätt börjar med att du svettas din lök för att söta den och sedan tillsätter färska citroner för att göra den ljusare. Andra ingredienser är en vitlöksklyfta, torkad oregano och grönsaksbuljong. Garnera den med färsk oregano eller persilja eller en klick extra virgin olivolja.

17.Södra tomater och ris

Liksom Louisiana röda bönor och ris är detta en sydländsk stapelvara. Helst kommer du att använda Carolina Gold-ris, som finns utanför Carolinas kust och i myrarna i Georgia. Det är ännu bättre om riset först rostas i smör och olivolja innan du tillsätter tärnad lök, kycklingfond och slu*tligen tomaterna.

18.Smörat ris

Låt inte det franska namnet skrämma dig. Detta är bara smörat ris. Allt du behöver göra är att koka lite vitt ris, smälta fyra matskedar smör i en kastrull och lägga till riset och fluffa det tills det droppar av smör. Tillsätt salt och peppar och servera sedan. För att göra det riktigt doftande, använd jasminris.

20 enkla ristillbehör för fisk (11)

19.Mexikanskt grönt ris

Detta ris får sin gröna nyans och mycket av sin smak från poblano-peppar. Glöm inte att rosta paprikan först. När de är rostade, släng dem i en mixer med en massa koriander, en vitlöksklyfta, hälften av en liten lök och lite spenat om du vill, och lägg sedan till riset medan det kokar.

20.Kronärtskocka och rissallad

Det här är ett recept som löser problemet med vad man ska göra med överblivet ris. Det finns många varianter, men det enklaste är att steka upp en burk marinerade kronärtskockshjärtan, små svampar och ett par tomater. Koka tills svampen är mjuk och häll sedan i en skål med ris och oliver. Kyl över natten och tillsätt sedan salt och peppar.

20 enkla ristillbehör för fisk (2024)

FAQs

Vad kan man äta med fisk? ›

Vad man ska servera med fisk
  • Enkla sidorätter och kryddor för fisk.
  • Citronsmörsås till fisk.
  • Vermicelli Ris.
  • Ugnsrostad potatis.
  • Gremolata.
  • Blomkål Mac & Cheese.
  • Air Fryer pommes frites.
  • Kärleksås.

Hur steker man fisk med skinn? ›

Hetta pannan och tillsätt olja och smör. Stek skinnsidan först tills den får fin färg och sedan stek runt om. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 46 grader innertemperatur.

Hur lagar man bäst till vit fisk? ›

Koka fisk - tips

Det enklaste sättet att koka fisk är att pochera den. Då tillagar man den långsamt i sjudande vatten, och den faller inte isär lika lätt. Tina fisken innan du pocherar den. En fördel med att pochera fisken är att du kan göra en god sås på buljongen som blir kvar i grytan.

Vad ska man tänka på när man tillagar fisk? ›

  1. Långsam tillagning i 75-90°C gör att fisk får en skonsam tillagning som hindrar den från att bli torr och hård innan värmen trängt in till mitten. ...
  2. Fisk ska aldrig koka endast sjudas försiktigt i 75-90°C. ...
  3. Snabb tillagning i 175-225°C ger ett ojämnare resultat där ytterkanterna blir snabbare klara än kärnan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5589

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.