8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (2024)

 1. Blogg
 2. B2B marknadsföring

| 8 min läst

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (1)

AB2B-slogan, som definierassom "en kort och slående eller minnesvärd fras som används i reklam" hjälper dig att omedelbart identifiera din produkt eller ditt företag.

Med bara några få ord låter det potentiella kunder veta vad du handlar om, vilket värde du tillför och vad som skiljer ditt varumärke från konkurrenterna.

Och även om det ser enkelt ut på papper, finns det en hel del som ligger bakom att skapa en minnesvärd B2B-slogan. När allt kommer omkring kräver det en seriös skicklighet att kapsla in essensen av din produkt eller verksamhet så kortfattat.

Det är därför jag skriver detta inlägg. Jag vill täcka exakt vad det är som går ut på att skapa en, och ännu viktigare, lyfta fram några av de bästa B2B-sloganerna från verkliga företag så att du vet hur du ska närma dig det.

Innehållsförteckning

1. Vanliga egenskaper hos bra B2B-slogans

2. ServiceNow

3. Ultimaker

4. Zapier

5. Splunk

6. Slack

7. BigCommerce

8. Upparbetning

9. Monday.com

Vanliga egenskaper hos bra B2B-slogans

En studie avTexas Tech Universitykokade ner det till tre huvudfaktorer:

 • Klarhet. En slogan ska ha ett kristallklart budskap
 • Kreativitet. Det ska vara kreativt, unikt och inte "cookie-cutter"
 • Förtrogenhet. Det bör hjälpa leads att bli bekanta med ditt varumärke
8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (2)

Utöver det är det också viktigt att förmedla en viktig fördel och frammana positiva känslor om ditt varumärke med så få ord som möjligt. Det handlar om att låta potentiella B2B-kunder veta hur din produkt eller ditt företag kan göra deras liv bättre och utveckla en basnivå av relation genom att i huvudsak läsa en text.

Se det som en trailer för en film. Du försöker inte förklara hela handlingen. Du försöker bara få dem tillräckligt intresserade att titta på. När du får dem att kolla in din hemsida,landningssida, etc., kan du berätta hela historien.

Detta är viktiga saker att tänka på när du utvecklar din B2B-slogan och bör hjälpa till att finjustera ditt budskap. Så med det ur vägen, låt oss ta en titt på några av de bästa B2B-slogans från märken som absolut har spikat det.

ServiceNow: "Det smartare sättet till arbetsflöde"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (3)

ServiceNow är en cloud computing-plattformsom hjälper företag att hantera sina digitala arbetsflöden. Som det står på deras hemsida låter ServiceNow "anställda arbeta som de vill, inte hur mjukvaran kräver att de måste."

Dess B2B-slogan gör ett utmärkt jobb med att kristallisera detta med bara fem ord. "Det smartare sättet till arbetsflöde" låter potentiella kunder veta vad ServiceNow gör (de hjälper företag att hantera arbetsflöden) och den viktigaste fördelen med att använda sin produkt (plattformen är smartare och effektivare än andra produkter/processer).

Den är kortfattad och får fram poängen utan att använda några överflödiga ord. Det hjälper till att snabbt bekanta leads med ServiceNow, vilket minskar mängden kognitiva utgifter som krävs för att ta reda på varumärket. Och även om det inte på något sätt uppfinner hjulet på nytt när det gäller kreativitet, är det verkligen unikt och har en fin klang.

Ultimaker: "Professionell 3D-utskrift gjort tillgänglig"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (4)

Här är ett företag som säljer "högkvalitativa 3D-skrivare, programvara, material och support" för att hjälpa företag skala upp och få bättre kontroll över produktionen. jag älskarUltimakers sloganav tre huvudsakliga skäl.

För det första gör det det extremt tydligt vad Ultimaker säljer – professionella 3D-utskriftsprodukter. Det kräver absolut noll gissningar, vilket är avgörande för att omedelbart fånga uppmärksamheten hos sin målgrupp.

Därefter förklarar den kortfattat den viktigaste fördelen, som är att den gör 3D-utskrift tillgänglig. Detta hjälper till att skilja Ultimaker från konkurrenter, samtidigt som det förmedlar positiva känslor eftersom det ger känslan av att det inte bara är designat för megaelitföretag med djupa fickor. Snarare är det tillgängligt för företag av alla storlekar och budgetar.

För det tredje är det otroligt kortfattat. Jag vet inte hur det är med dig, men jag kunde inte komma på en B2B-slogan med mer eländig än den här. Det går rakt på sak och är riktigt lättsmält. Som ett resultat blir det definitivt jobbet gjort och bör väcka intresset hos alla företagsägare som är intresserade av att använda 3D-utskrift för att få fart på produktionen.

Zapier: "Det enklaste sättet att automatisera ditt arbete"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (5)

Det här är ett företag som har fått mycket erkännande på senare tid, och det med rätta.Zapier är en fantastisk plattformsom gör det möjligt för användare att gå igenom webbappar sömlöst och automatisera uppgifter som brukade vara mödosamma.

De är också på punkt med sitt varumärke och deras slogan, "Det enklaste sättet att automatisera ditt arbete", visar att de vet hur de ska nå sin målgrupp.

Låt oss börja med det uppenbara - den här sloganen kommunicerar perfekt med den viktigaste fördelen med att använda Zapier och hjälper till att skilja den från sina konkurrenter. Jag vet inte om dig, men jag älskar lätt.

Att säga "det enklaste sättet" fångar omedelbart min uppmärksamhet och får utan tvekan samma reaktion från många andra prospekt. Det signalerar också att leads inte kommer att hitta en enklare produkt där ute, vilket skapar positiva känslor.

När det gäller tydlighet, markerar den den här rutan eftersom Zapier, utan att ha några ord, låter potentiella kunder veta vad deras plattform är, vilket är ett verktyg för automatisering av arbetsflöden. Detta skapar ett trevligt setup som de utvecklar när besökarna landar på sin hemsida med detta avsnitt.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (6)

Alla ingredienser för en stensäker B2B-slogan finns här, och det finns massor av inspiration du kan ta med dig från detta exempel.

Splunk: "Data-till-allt-plattformen byggd för molnet"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (7)

Visserligen är namnet Splunk ganska tvetydigt och ger inte ens den minsta fingervisning om vem detta märke är och vad deras produkt gör. Deras B2B-slogan sammanfattar det dock briljant.

"The Data-to-Everything Platform Built for the Cloud" låter potentiella köpare veta att de erbjuder omfattande molnbaserad analys som hjälper varumärken att samla in detaljerad data så att de kan fatta bättre beslu*t. Det är skarpt. Det är catchy. Och det blir ledtrådar med väldigt få ord.

Jämför bara sloganen med hurWikipedia beskriver vad Splunk gör. Enligt dem "fångar den här plattformen, indexerar och korrelerar realtidsdata i ett sökbart arkiv från vilket den kan generera grafer, rapporter, varningar, instrumentpaneler och visualiseringar."

Ganska torrt va?

Men denna pittoreska slogan talar om hela omfattningen av Splunks kapacitet utan att drilla om och om det. Den etablerar förtrogenhet och är väldigt kreativ med "data-till-allt"-delen. Så för företag som letar efter en robust analyslösning som täcker alla baser är det svårt att inte attraheras av denna slogan från Splunk.

Slack: "Där arbete händer"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (8)

Ganska mycketalla känner till Slack vid det här laget. De är ett av dagens bästa verktyg för teamkommunikation och för att hålla de dagliga arbetsaktiviteterna organiserade och kaoset borta.

Slack har fått ett gott rykte i branschen och har en legion av lojala användare. Förutom att de erbjuder en legitimt användbar plattform som är oerhört intuitiv att använda, har de haft ett bra varumärke redan från början när de bildades 2009.

Och deras slogan "Where work happens" är ett bra exempel på det. Med bara tre ord är det ungefär så kort som en slogan som du kan få, men det kapslar in vad Slack gör och varför det är fördelaktigt. Det får inte hela budskapet fram, naturligtvis. Det är syftet med Slacks hemsida.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (9)

Men det ger framtidsutsikter tillräckligt för att fortsätta att fånga deras uppmärksamhet och vilja lära sig mer. Jag tror också att det är en av de mer kreativa slogans och återspeglar den minimalistiska känslan av denna plattform.

 • Tydlighet...kolla
 • Kreativitet...kolla
 • Bekantskap...kolla
 • Viktig fördel...kontroll
 • Positiva känslor...kolla
 • Kortfattad...kontroll

BigCommerce: "E-handel för en ny era"

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (10)

E-handel är en massiv industri och genereradöver 4,2 biljoner dollar globalt 2020.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (11)

Och det finns några enorma spelare, där Shopify, Magento och WooCommerce är några av de mest kända.

Men BigCommerce är ett annat varumärke som verkligen har kommit ikapp på senare tid och som snabbt blir en del av konversationen. De gör många saker rätt, inklusive att vara bra på varumärkesbyggande – något som är uppenbart med deras slogan, "E-handel för en ny era." Den åstadkommer mycket med bara fem ord.

Till att börja med låter det omedelbart potentiella kunder veta att de är ett e-handelsvarumärke, vilket är mycket viktigt med tanke på att deras namn, BigCommerce, inte nödvändigtvis förmedlar att de är på den digitala sidan av saker och ting. Genom att helt enkelt titta på det första ordet i sloganen vet folk vad de har att göra med.

Därefter använder den kreativitet för att visa leads vad som skiljer BigCommerce från resten av paketet. De är byggda för en ny era av e-handel, vilket utlöser positiva känslor eftersom leads vet att det här företaget "förstår det" och inte lever i det förflutna. Detta stämmer överens med den övergripande känslan av varumärket BigCommerce, som fokuserar på att vara redo för vad som helst.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (12)

Den har också en fantastisk ring och rullar av tungan. Jag vet att det fick mig att vilja klicka på länken för att kolla in BigCommerce-webbplatsen när jag såg den i sökmotorns resultat.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (13)

Och det är den exakta typen av känsla du vill framkalla när du skapar din egen B2B-slogan.

Upwork: "In-Demand Talent on Demand."

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (14)

Om du inte är bekant,Upwork är en av världens mest populära frilansplattformar. Mer specifikt, det "anslu*ter företag av alla storlekar till frilansare, oberoende proffs och byråer för alla deras anställningsbehov."

Och jag älskar absolut deras B2B-slogan "In-demand talent on demand." Här är varför. I samma sekund som någon läser den vet de omedelbart vad Upwork erbjuder.

Det är en plattform som hjälper företag att koppla samman företag med högkvalitativa talanger på begäran. De behöver inte stanna upp och tänka på det och försöka koppla ihop punkterna. Sloganen berättar allt de behöver för att veta lickity split.

När det gäller att vara catchy blir det inte mycket bättre än det här exemplet. Den har verkligen ett trevligt flöde och innehåller ordspel utan att låta cheesy.

Kreativitetsnivån ligger utanför listorna, och du kan säga att Upwork verkligen ansträngde sig mycket för att komma med denna unika slogan. Och slu*tligen, det gör ett fantastiskt jobb med att förmedla fördelarna med att använda den här plattformen.

Företag kan hitta topptalanger snabbt och smärtfritt, eftersom det är on-demand. Det finns ingen väntan på att proffs ska komma till dem, och de kan utnyttja Upworks enastående talangpool för ett brett utbud av projekt, som de kan lära sig mer om på hemsidan.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (15)

Alla dessa olika element som går ihop så här gör Upworks B2B-slogan till en av de bästa i branschen.

monday.com: "En plattform, bättre lagarbete."

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (16)

monday.com "är ett fungerande operativsystemsom ger team möjlighet att köra processer, projekt och arbetsflöden i en digital arbetsyta." Men deras slogan sammanfattar allt detta i mindre ord med "En plattform, bättre lagarbete."

Sätt dig bara i en potentiell kunds skor som letar efter ett projektledningsverktyg för en sekund. De vill uppenbarligen ha något som kommer att förenkla saker så att de kan hantera sitt team utan huvudvärk.

De vill förmodligen också ha en plattform som är allomfattande där de inte hela tiden behöver hoppa runt för att hålla koll på projekt.

Den här sloganen från monday.com är den ultimata en-två-punchen som borde få en stor del av potentiella kunder som är intresserade av att lära sig mer. Det utstrålar korthet och får ett omfattande budskap med bara fyra ord.

Det är tydligt vad monday.com gör och inte lämnar framtidsutsikter som kliar sig i huvudet om vad som händer. Den förklarar också den viktigaste fördelen, som är att kunna hantera alla aspekter av teamledning från ett bekvämt gränssnitt. Så det finns mycket du kan lära dig av denna korta men mycket effektiva slogan.

slu*tsats

Låt oss sammanfatta. De bästa B2B-sloganerna är tydliga, kreativa och skapar omedelbart förtrogenhet med ditt varumärke.

De förmedlar också en viktig fördel och får leads att känna sig positiva till dig.

Utöver det är de skarpa som en tack och skramlar inte i onödan med extra ord. Faktum är att de flesta använder högst sex ord.

Det finns definitivt en konst att skapa bra B2B-slogans, men att förstå bästa praxis tillsammans med att se verkliga exempel som detta bör förhoppningsvis få din kreativa känsla att flöda.

På så sätt kan du skapa din egen unika slogan som är skräddarsydd för ditt varumärke för att dra in fler högkvalitativa, ultrakvalificerade leads.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (17)

Emil Kristensen

Emil är CMO för Drip. När han inte är upptagen med att skriva fantastiskt innehåll och bygga varumärket Drip ägnar han sin tid åt att läsa blogginlägg och lyssna på poddar.

8 B2B-slogans som omedelbart fångar dina potentiella kunders uppmärksamhet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6299

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.