Blå skor med svarta byxor – funkar det? - Man i mode (2023)

Att hitta rätt par skor för en man är inte alltid lätt eftersom det finns många mönster att välja mellan, och vissa skor väcker frågor. Det går till exempel att bära blå skor felfritt om man vet hur man matchar dem. Därför, om du letar efter information om att para ihop blå herrskor med den perfekta ensemblen, har du kommit till rätt ställe.

Om det är sant att en mans outfit bedöms från hans skor och uppåt, så är det färgen på hans skor som först påverkar hur andra uppfattar honom. Som med allt annat inom herrkläder har skorna blivit mindre stela de senaste åren; till exempel kan du nu bära Oxfords med jeans och sneakers med en kostymjacka.

Och, precis som med allt annat i din garderob, kan att välja rätt färg vara både den enklaste och mest utmanande delen av att göra sig redo på morgonen. Att hålla den nedre halvan av dina outfits i monokromatiska toner (t.ex. vita sneakers med vita byxor, mörkblå sneakers med mörkblå byxor) kan göra det lättare så att du inte behöver oroa dig så mycket för att dina fötter ska sticka ut.

Men är det okej att kombinera blå skor med svarta byxor?I en formell miljö är svaret vanligtvis nej. Skor i denna färg är vanligtvis inte ett bra alternativ för högtidlig klädsel,speciellt inte i kombination med svart. Det finns dock undantag från reglerna om du vet hur du ska styla din ensemble.

Blå skor är utan tvekan ett vinnande föremål i vilken garderob som helst. Det har sagts att blått helt enkelt är svarts mer livfulla kusin – en säker metod för att injicera lite färg i en ensemble samtidigt som den håller den diskret och sofistikerad. Blått passar bra med dämpade pasteller och jordnära toner, men det sticker också ut briljant när det paras ihop med ljusa färger.

Det betyder dock inte att du har fullständig frihet att bestämma vad du ska ha med dina helt nya blå skor. Det finns några grundläggande regler som vi tror kommer att hjälpa dig att sätta ihop en ensemble som du med säkerhet kan lägga till blå skor utan att verka malplacerad.

Den här handledningen kommer att ge dig detaljerade instruktioner om hur du stylar blå skor. Låt oss ta en titt på det tillsammans!

Undantag från regeln

Blå skor med svarta byxor – funkar det? - Man i mode (1)

Medan den allmänna konsensusen är att blå skor med svarta byxor inte precis är en match made in heaven, är vissa regler gjorda för att brytas.

Om du vet exakt hur du ska styla din outfit så att det svarta och blåa komplimenterar varandra istället för att krocka, kanske du kan få något att fungera för dig.

Ibland är vissa nyanser av svart och blått för lika för att fungera. Det blå slutar med att det ser ut som om det skulle vara svart, eller vice versa, och inte matchade. Eller så är färgerna så skarpa kontraster mot varandra att det blå är för ljust och distraherande.

En fin cerulean, kobolt, pigmenterad marin eller liknande nyans kan fungera med svarta byxor om du fortsätter det blå och svarta temat ovanför midjan och tillbehör med en komplementfärg, som guld. Vi har inkluderat ett fantastiskt exempel på denna look här.

Finns det en färgbyxa som passar bra med blå skor?

Många individer tror att blå skor alltid är gjorda av mocka; dock är de felaktiga. Du kan hitta en mängd olika blå skor i olika material tillgängliga på marknaden. Om du har möjlighet, kombinera dina blå skor med ett par välsittande byxor för ett moderiktigt uttryck. Men innan du tar på dig det första paret byxor som du ser, är det viktigt att förstå vilka färger som fungerar effektivt med blå skor.

Här är färgbyxorna som passar bra till de blå skorna på bilden:

 • Blå– Om du tar på dig blå skor med ett par blåa eller marinblå byxor, är stilen verkligen tilltalande, speciellt om du bär blå accessoarer till din outfit, som en klocka, halsduk eller hatt. Marinblå skor är en fantastisk match till marina outfits (inget lättare).
 • Beige– För att komplettera dina pastellbyxor, välj antingen ljusa eller mörkblå skor i enlighet med din topp.
 • Vit– Ett par vita byxor är ett utmärkt alternativ för sommaren eftersom de är lätta att matcha med alla andra nyanser, särskilt ett par blå skor.
 • Brun– Att använda ljusa bruna färger kommer att se bra ut i kombination med ljusare blå nyanser. En riktigt mörk brun nyans bör inte bäras med blå skor, eftersom det kommer att göra det svårt att skilja de två färgerna åt. Se också till att inkludera minst ett annat blått föremål i din ensemble.
 • grå– Gråa byxor ser bra ut med blå skor, oavsett om de bärs avslappnat eller med kostym. Även om marinblått och grått går bra ihop, är det en bra idé att tillbehöra med ett marinblått bälte eller klocka för att lyfta din look.
 • Röd– De rätta nyanserna av rött och blått går ihop som jordnötssmör och gelé, vilket skapar fantastiska kostymer. För nästa kyliga tillfälle är det här du kommer att sätta dina skor i verket. Naturligtvis rekommenderar vi en ljusröd eller rödbrun tillsammans med mörk marinblå snarare än en ljus eller pudrig blå. Detta fungerar särskilt bra med marinblå skor, ett par knallröda byxor eller chinos och en marinblå button-up (eller pastellblå button-up och marinblå blazer).
 • Denim blå– Slutligen, om du inte planerar att bära dina skor på ett formellt evenemang, passar blå skor perfekt med ett par rena och vältränade jeans utan hål. Blå herrskor är idealiska att kombinera med jeans för en avslappnad men trendig stil som är bekväm och funktionell. Sneakers är utan tvekan den mest lämpliga designen att bära med jeans eftersom de har en sportig och helt informell atmosfär. Vi föreslår ett par mörkblå mockaskor med gummibotten i ton-i-ton-mönster att bära med standardskurna byxor och en flanellskjorta med rutigt mönster för att fullända looken.

Vilken färg bälte kombinerar du med ett par blå sneakers?

Det är viktigt att matcha färgen på ditt bälte till typen och färgen på skorna du har på dig för att undvika att verka malplacerad. Du måste tänka på din kompletta klänning som en sammanhängande sådan. I slutändan är det skorna du tar på dig snarare än din övergripande garderob som avgör ditt utseende.

Du kan kombinera blå skor med ett blått bälte om du vill. Dessutom, om du har marinblå skor eller en djupare blå nyans, kan du välja ett svart eller brunt bälte. Ta alltid på dig ett formellt bälte med högtidsskor och ett vardagsbälte med vardagsskor.

Vilken färg skjorta ska jag ha med blå skor?

Om du ska ha blått på dig allt är det bäst att bära olika färger av blått så att din outfit inte verkar för rörig. Du kan välja en skjorta i en neutral nyans som oliv, vit, vinröd eller gul som passar dina byxor. Färger som gult och vinrött kompletterar färgen blå fint.

AllmänningBlåa skodesigner och när man ska bära dem

Här är de senaste blå skorna för killar på marknaden.

 • Marinblå formella skor– En marinblå formell sko är ett måste i varje mans garderob. Lyxiga blå skor med platåklackar och skinande läderöverdel ingår i denna kollektion. På grund av de vackra marinblå spetsarna ger de ett mer formellt utseende. Den fantastiska marinblå färgen och den bra sulan ger rätt högtidlig klädsel.
 • Marinblå klänningskor i äkta läder– Det här är ett par marinblå skor i koskinn. Användningen av koskinn resulterar i att skorna får en naturligt hållbar och lyxig struktur. Färgade läderskor är perfekta för en balkväll eller ett bröllop, och de är också ganska bekväma.
 • Marinblå Mockasiner– Mockasiner är en sorts sko gjord av mjukt mockaskinn som inte har en separat klack. De marinblå mockasinerna är idealiska att bära en vanlig dag på kontoret. Eftersom de har gummiklackar är de utmärkta körskor. Gummisulan ökar hållbarheten och rörligheten för skorna samtidigt som den ger rätt flexibilitet.
 • Blå Sneakers– Med blå sneakers menar vi ett par traditionella blå knytskor. Sneakers ser bäst ut med den vanliga tee- och byxensemblen. Sneakers erbjuder ett stilfullt men ändå avslappnat utseende, och ett par sneakers i färgen blå är ett måste i varje mans garderob.
 • Marinblå Casual Skor– Ett par vardagsskor är ett måste för varje man. Marinblå fritidsskor i läder med beige sula är ett utmärkt val.
 • Blå sportskor– Ett par atletiska skor är ett måste. Sportskor som andas är fantastiska för att springa, träna, utöva sport eller till och med bara springa ärenden på stan. De är lätta och andas och kan enkelt matchas till ett par shorts och en t-shirt.
 • Ljusblå klänningskor– En dresssko bärs ofta för formella tillfällen som bröllop, formella sammankomster, formella danser och andra formella evenemang.

Blå Skor Och Tillbehördvs

Oavsett om du klär dig för ett formellt eller informellt tillfälle, bär jordfärger eller visar upp ljusa färger, vill du se till att dina skor inte är det enda som sticker ut när det gäller färg.

Samtidigt som att bära ett par blå jeansbyxor och matchande blå skor borde vara bra på egen hand, kan du dra nytta av att lägga till en blå accessoar ovanpå för att hålla din outfit sammanhängande som helhet. Om det enda blåa i din outfit är skorna, måste du lägga till någon form av blå accent för att fullborda looken.

 • Smycken– Om du är den typen som gillar smycken, kan en touch av blått i en ring, klocka, halsband eller armband (välj två – gå inte för alla fyra) göra susen. Låna ut precis rätt mängd kompletterande färg till en ensemble så att den inte verkar för upptagen. Se till att tonen i det blå matchar tonen på dina skor så nära som möjligt; annars kommer din outfit att verka lite frånkopplad.
 • Bälten– Användningen av bälten är ett annat utmärkt alternativ för att bara lägga till en kort rand av liknande färg för att undvika att bära blått i resten av outfiten. Det är lätt att få formella bälten och vardagsbälten beroende på tillfälle, och du kan också välja mellan ultratunna eller breda bälten, eller mer könsneutrala bälten, beroende på din stil och evenemanget du ska delta på. När det kommer till att hitta ett bälte med ett blått material som du gillar kan du välja ett brunt eller svart bälte med ett blått spänne som matchar dina kläder.
 • Slipsar– För en mer formell look kan du lägga till en antydan av blått till din kostym genom att bära en fluga eller en slips högre upp på kläderna. Slipsen kommer att vara mer lämplig för formella affärsmiljöer, men flugan kommer att ha lite mer nyckfullhet och personlighet. Det blir helt okej för de flesta bröllop och sociala tillfällen.
 • Klockor– Även om du inte är den typen av person som känner dig bekväm med en slips eller pråliga smycken, är klockor ett fantastiskt litet verktyg för att lägga till en touch av blygsam stil till dina kläder. Att ha en klocka med utbytbara remmar eller en mängd olika klockor kan göra underverk för att få ihop din outfit. En blå klocka kan gå långt för att balansera ut ett par blå skor, och det finns blå klockor tillgängliga som är lämpliga för både professionella och informella miljöer.

Vad man ska bära med blå skor i en formell miljö

För att upprätthålla en hög nivå av formalitet, säg, vid ett evenemang med svart slips, måste du överge de blå skorna helt. Men när det kommer till vanliga formella situationer, som en anställningsintervju, ett bröllop eller ett viktigt möte, är blå klänningskor en perfekt match för en respektabel, väl sammansatt ensemble.

Här är några idéer för att bära blå skor i en formell miljö:

 • En grå tredelad kostym, blå fluga,Brunt bälte– Klä dig i en mellantonsgrå kostym med en vit knäppning, en grå väst och jacka och dressbyxor under årets kallare månader. Gör en accessoar av ett mörkbrunt bälte, en blå fluga och en klocka med antingen ett blått eller mörkbrunt band.
 • Vit Button-Up, Blue Blazer, Tan Slacks– Du kan balansera ut det blå på dina skor med en blå kavaj, som ger dig mer frihet att kombinera dina byxor och slips med din outfit. När din jacka erbjuder rätt mängd blå till stenblå derby, kan du bära solbrända byxor med ett mörkbrunt bälte och en vit skjorta med knäppning istället för en slips.
 • Vit knäppning, marinblå blazer, röda byxor,Röd och marin slips– Alternativt kan du piffa till saker genom att para ihop dina blå skor och blå kavaj med några röda byxor och sedan knyta ihop allt med en röd- och blårandig slips för att fullända looken.
 • Ljusblå skjorta, solbränd jacka och grå byxor– Försök att undvika att bära svarta eller mörka färger som solbrända eller gråa. Ett par ljusgråa byxor kan kombineras med en ljusblå knäppning, en brun kavaj, ett ljusbrunt skärp och en djupare blå slips för en polerad look. Det är en luftig, somrig ensemble som är perfekt för att njuta av solskenet och fira speciella evenemang.

Slutgiltiga tankar

Blå är en uppfriskande färg som kan användas i olika formella och informella outfits, beroende på tillfälle. Dess funktion är att koordinera med din outfit genom att lägga till ett blått föremål eller bära en accessoar som matchar.

Sammantaget har vi erbjudit en mängd olika möjligheter för dig att välja mellan medan du bär olika blå skor. Förhoppningsvis har du fått lite inspiration från dessa många outfits som använder blå skor eller blå färger.

Strax:Är Vans Business Casual?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 01/08/2023

Views: 5949

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.