Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (2024)

Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (1)

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Vi kompenseras för att vi hänvisar kunder till våra affiliate partners.

Hundmatsinsiders betyg

Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (2)

3 1/2 TASSAR

Jämför alla Blue Buffalo Basics hundmatsblandningar här
Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (3)

Du kan hitta detaljerad information omBlue Buffalo företagsom tillverkar Blue Buffalo hundfoder i vårhuvudrecension av Blue Buffalo Dog Food. Där hittar du också information om hur maten tillverkas, återkallningar och deras kvalitetskontroll. Dessa minirecensioner är utformade för att täcka andra livsmedel som produceras av samma företag med samma filosofi. Minirecensioner ger lite information om huvudingredienserna och alla ingredienser som sticker ut, den garanterade analysen och eventuella speciella problem med varje livsmedel.

Jämför alla Blue Buffalo Basics hundmatsblandningar här

Ingredienser i Blue Buffalo Basics Lax- och potatisrecept för vuxna hundar

Urbenad lax, ärtor,Potatis, helt malet brunt ris, laxmjöl (källa till Omega 3-fettsyror), linfrö (källa till omega 3 och 6 fettsyror),Canolaolja (konserverad med blandade tokoferoler, en källa till vitamin E), Tomatpressrester (källa till lykopen), naturlig fisksmak,Gröt, Hela morötter, blåbär, tranbär, korngräs, torkad persilja, alfalfamjöl, torkad kelp, Yucca Schidigera-extrakt, L-karnitin, L-lysin, gurkmeja, rosmarinolja, torkad cikoriarot, kalciumkarbonat, betakaroten, vitamin A Tillskott, Tiaminmononitrat (Vitamin B1), Riboflavin (Vitamin B2), Niacin (Vitamin B3), d-Kalciumpantotenat (Vitamin B5), Pyridoxinhydroklorid (Vitamin B6), Biotin (Vitamin B7), Folsyra (Vitamin B9), Vitamin B12-tillskott, kalciumaskorbat (källa till vitamin C), vitamin D3-tillskott, vitamin E-tillskott, järnaminosyrakelat, zinkaminosyrakelat, manganaminosyrakelat, kopparaminosyrakelat, kolinklorid, natriumselenit, kalciumjodat, Salt, kola, kaliumklorid, torkad jäst (källa till Saccharomyces cerevisiae),Torkad Lactobacillus acidophilus jäsningsprodukt, torkad Bacillus subtilis jäsningsprodukt, torkad Enterococcus faecium jäsningsprodukt.

Blue Buffalo hundfoder gör flera formler av deras Basics-foder för vuxna hundar: Basics Adult Salmon and Potatisrecept; Grunder Vuxen kalkon och potatis recept; Grunderna Vuxen spannmålsfri kalkon och potatis; och Basics Hälsosam vikt Turkiet Formel. Blue Buffalo säger att dessa foder är gjorda för hundar som visar tecken på att vara känsliga för några av ingredienserna som används i traditionellt husdjursfoder och att dessa foder är dieter med "begränsade ingredienser" formulerade för att minimera matkänslighet. Den spannmålsfria maten är fri från typiska spannmål; och den hälsosamma maten har minskat fett och något minskat kalorier. Jag har valtBlue Basics Recept för vuxna lax och potatisför att det är en populär mat och för att det är bra att titta på vissa fiskbaserade livsmedel. Vi recenserar en hel del livsmedel som är köttbaserade och fågelbaserade. Fisk blir ibland förbisedd.

Om du någonsin har haft en hund som har haft en matkänslighet/intolerans eller foderallergi vet du förmodligen vad en riktig "begränsad ingrediens" hundmat är, speciellt om du har arbetat med en veterinär på veckor eller månader av matförsök eller, i förr i tiden, var tvungen att göra din hunds mat eftersom hundmatsföretag inte tillverkade specialfoder för hundar ännu. Blue Buffalos Basics-serie av livsmedel är inte riktigt begränsade ingrediensmat på något sätt. De innehåller massor av ingredienser och skiljer sig inte mycket från deras andra hundfoder. Det enda sättet de verkligen verkar vara annorlunda är att de bara innehåller en sorts köttprotein. Tyvärr uppfyller det inte någons definition av en diet med begränsad ingrediens. Riktigt begränsade ingrediensdieter har vanligtvis ett köttprotein och en sorts kolhydrater, och mycket lite annat. Tanken är att använda så få ingredienser som möjligt för att undvika att utlösa en reaktion från din hund. Om du försöker identifiera vad din hund är känslig för, introducerar du sedan en ingrediens för att se hur din hund reagerar.

Blue Basics är inte den enda begränsade ingrediensmaten som har massor av ingredienser. Många av de så kallade livsmedel med begränsad ingrediens innehåller massor av ingredienser och din hund kan vara känslig för någon av dem. Din hund kan vara känslig för ett konserveringsmedel, en matfärg eller vad som helst i maten. Det behöver inte heller vara en mat eller ingrediens av dålig kvalitet. Det är därför ett foder med färre ingredienser är bättre för hundar med känslighet.

En av de livsmedel som verkligen verkar försöka begränsa antalet ingredienser i deras begränsade ingrediensmat ärDick Van Pattens Natural Balance L.I.D. Begränsade ingrediensdieter. Många människor som har hundar med intolerans eller matkänslighet rapporterar framgång med sin mat. Om din hund har en matkänslighet, se till att titta på ingredienslistan och se hur många ingredienser den har och om du känner igen någon av dem som kan störa din hund.

Det betyder inte att du inte kan ätaBlue Basics Recept för vuxna lax och potatis, speciellt om du vet att din hund inte är känslig för ingredienserna i maten.

Jämför alla Blue Buffalo Basics hundmatsblandningar här

Första 5 ingredienser uppdelning

Den första ingrediensen som anges är urbenadlax. Även om vi vanligtvis tänker på katter som älskar fisk, är det en sällsynt hund som inte blir galen för fisk, särskilt lax. Urbenad lax innebär att fisken fortfarande innehåller all f*ckthalt och fett men att benen har tagits bort. Och lax är en fet fisk. Ungefär hälften av kalorierna i lax kommer från fett. Det är också en bra källa till omega-3-fettsyra och omega-6-fettsyra. Det är också en bra källa till tiamin, niacin, vitamin B6 och fosfor, och en mycket bra källa till protein, vitamin B12 och selen. Men tänk på att om f*ckten togs bort från den urbenade laxen skulle denna ingrediens hittas mycket lägre i ingredienslistan.

De följande tre ingredienserna är kolhydrater, och det finns andra kolhydrater i maten, vilket är en anledning till att jag säger att detta inte är en sann hundmat med begränsad ingrediens. De nästa tre ingredienserna är ärtor, potatis och helt malet brunt ris.Ärterkan vara problematiskt för vissa hundar och de kan ha problem med att smälta dem. Många hundmatstillverkare använder ärtor idag som ett substitut för majs. Ärter ger protein, vitamin A, Niacin, vitamin B6 och folat. Tillsammans med kolhydrater ger de också fiber.

Potatisarär en bra källa till vitamin C, vitamin B6, kalium och mangan. De är också en bra källa till kostfiber.Helmalet brunt risanses vanligtvis mer näringsrikt än vitt ris men det är också lite svårare att smälta. Det är en bra källa till selen och mangan. Kolhydrater som dessa hjälper hundar att känna sig mätta och tillfredsställda efter att de har ätit och ger energi men dessa är foder med låg glykemiskt halt och de kommer inte att orsaka toppar i din hunds blodsockernivåer.

Den femte ingrediensen ärlaxmåltidoch den har samma sorts näring som den urbenade laxen förutom att det mesta av vattnet och fettet har tagits bort, vilket lämnar ett proteinkoncentrat. Den innehåller flera gånger så mycket protein som den urbenade laxen. Detta är en bra ingrediens i ett hundfoder men det är den femte ingrediensen. Vanligtvis kommer bra hundmat att lista något som "urbenad kyckling, kycklingmjöl" som den första och andra ingrediensen i ett foder, så det finns mindre laxmjöl i detta foder som vi kanske önskar.

Ytterligare ingredienser av intresse

Linfröär listad som den sjätte ingrediensen. Linfrö är en utmärkt växtkälla för omega-6-fettsyra. Det är inte lika bra som en källa till omega-3-fettsyra som vissa av fisk- och djurkällorna, men det är fortfarande bra. Linfrö har många fördelar och det är en bra källa till fiber. Men hunduppfödare bör vara försiktiga med att utfodra all mat som innehåller linfrön eftersom den också innehåller fytoöstrogener som kan störa befruktningen och bära valpar till termin.

Canolaolja(konserverad med blandade tokoferoler, en källa till vitamin E) är listad som nästa ingrediens. Canolaolja är gjord av rapsfröet/rapsen speciellt för användning som olja för människor och boskap. Det används också som biodieselbränsle. Det är relaterat till växter som kålrot, rutabaga, kål och brysselkål. Det anses vara en relativt hälsosam olja i djurfoder. Den innehåller massor av omega-3 och omega-6 fettsyror, samt vitamin E och vitamin K.

Maten innehåller ocksånaturlig fisksmak. Som med andra naturliga smaker som tillsätts till hundfoder är detta en något vag beskrivning och du vet inte vilken typ av fisk eller vad det innebär. Det kan vara en gryta från fiskinälvor. Vem vet?

Maten innehåller ocksågrötoch även om denna ingrediens ligger ganska långt ner på ingredienslistan, är det ännu en kolhydrat i ett livsmedel som kallas "begränsad ingrediens." Havregryn är en bra källa till kostfiber, fosfor och selen, och en mycket bra källa till mangan, men om du försöker begränsa ingredienserna i din hunds kost så att den inte äter något som kanske inte håller med honom, är det konstigt att denna mat skulle ha så många olika kolhydrater.

Jämför alla Blue Buffalo Basics hundmatsblandningar här

Maten innehåller ocksågurkmejasom är en ört/krydda som används i curryrätter. Även om denna ingrediens förmodligen har vissa hälsofördelar för människor, rapporterar vissa människor som tar det också magproblem. Om din hund har matkänslighet eller en intolerans är jag inte säker på att det är en bra idé att ge honom ett foder som innehåller denna ingrediens.http://nccam.nih.gov/health/turmeric/ataglance.htmMin åsikt: det här är en gimmickig ingrediens som har lagts till eftersom den börjar bli populär i människors hälsokretsar som hundar egentligen inte behöver.

Denna mat innehåller ocksåkola, antingen som matfärgning och/eller sötningsmedel. Okej, berätta varför en mat med "begränsad ingrediens" tillsätter ett färgämne eller sötningsmedel? Din hund behöver inte alls karamell i sin mat och det är möjligt att han kan vara känslig för något onödigt som denna ingrediens.

Maten har fleratorkade probiotiska fermenteringsprodukter. De kan vara trendiga, kanske eller kanske inte nödvändiga, men det finns en del forskning som visar att torkad probiotika är effektiv, åtminstone något, och hjälper ett djurs matsmältning.

slu*tligen innehåller maten det vanligavitaminer och kelaterade mineralersom finns i bättre hundfoder. Kelaterade mineraler är mineraler som är bundna till aminosyror så att de smälts och absorberas bättre.

Garanterad analys

 • Råprotein 22,0 % min
 • Råfett 12,0 % min
 • Råfiber 5,0 % max
 • f*ckt 10,0% max
 • Kalcium 1,0 % min
 • Fosfor 0,9% min
 • Omega 3-fettsyror* 0,9 % min
 • Omega 6-fettsyror* 2,0 % min

*Inte erkänt som ett väsentligt näringsämne av AAFCO Dog Food Nutrient Profiles.

Näringsdeklaration

Blue Basics Lax & Potatis Recept vuxenfoder för hundar är formulerat för att möta de näringsnivåer som fastställts av AAFCO Dog Food Nutrient Profiles för underhåll.

Kaloriinnehåll(ME beräknat, som utfodrat): 3 553 kcal/kg, 377 kcal/kopp

På torrsubstansbasis innehåller denna mat cirka 43 procent kolhydrater. Råproteinet kommer ut till 24,4 procent. Fettet kommer ut till 13,3 procent. Och fibern utgör 5,56 procent av maten. Alla dessa procentsatser ligger inom AAFCOs och National Research Councils (NRC) riktlinjer iNäringsbehov hos hundar och katter(2006). Fiberhalten är dock lite hög och vissa hundar kan uppleva lite lös avföring med detta foder. Proteinsiffran är något låg jämfört med andra premium hundfoder.

Sammanfattning

Blue Basics lax- och potatisrecept för vuxna hundar är definitivt inte en riktig hundmat med begränsad ingrediens. Även om den bara innehåller en sorts köttprotein (i det här fallet laxprotein), innehåller den flera sorters kolhydrater och många andra ingredienser, inklusive några gimmickiga ingredienser och vissa ingredienser som kan vara svåra för alla hundar att smälta, särskilt en hund med en matkänslighet. Även om de flesta ingredienserna förmodligen är av god kvalitet, bör du vara försiktig med att mata detta foder till en hund med matkänslighet. Ingredienserna skiljer sig inte mycket från vissa av Blue Buffalos andra livsmedel och det skulle förmodligen vara bra att mata det till hundar som inte hade några matproblem.

Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (5)

Blue Buffalo Blue Basics lax- och potatisrecept för vuxna hundar har fått vårt 3,5 tassbetyg.

Hjälp till att stödja den här webbplatsen och få husdjursmat levererat till din dörr!

Köp din hundmat med bekvämligheten avChewy.comoch hjälpa till att stödja den här webbplatsen samtidigt!Om du klickar på någon av deChewy.comlänkar eller banners på denna webbplats och gör sedan ett köp (oavsett vad du köper),vi får en liten provision på hela ditt köp!Hur coolt är inte det?! Vi skulle verkligen uppskatta ditt stöd och varje krona som tjänas genom vår Chewy-kommission hjälper till att förbättra denna sida och lägga till ännu fler hundmatsrecensioner. 🙂

Klicka här för att hjälpa oss att handla på Chewy.com
(Vi är otroligt tacksamma för ditt stöd!)

Från blå buffellax- och potatisrecept till den fullständiga recensionen av blå buffelhundmat

Från blå buffellax och potatisrecept till alla hundmatsrecensioner

The Dog Food Insiders hemsida

Sammanfattning

Recensent

Mike Rogers

Gransknings datum

Recenserad artikel

Blue Buffalo Basics Lax och potatis recept

Författarbetyg

3Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (7)Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (8)Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (9)Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (10)Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (11)

Blue Buffalo Basics Lax och potatis recension (2024)

FAQs

Why don t vets recommend Blue Buffalo? ›

FDA cites Blue Buffalo and 15 other brands that might be linked to dog heart failure. Wilton-based Blue Buffalo Pet Products Inc. is one of 16 dog food brands cited by the U.S. Food and Drug Administration as being a probable contributing cause of canine congestive heart failure.

What was the controversy about Blue Buffalo dog food? ›

History of Purina and Blue Buffalo legal battles

On May 6, 2014, Purina filed a lawsuit against Blue Buffalo for false advertising of pet food after testing revealed the presence of poultry by-product meal in some of Blue Buffalo's top-selling pet foods.

What dog food do vets not recommend? ›

The brands are ordered by the number of cases linked to them, which ranged from a high of 67 to 10:
 • Acana.
 • Zignature.
 • Taste of the Wild.
 • 4Health.
 • Earthborn Holistic.
 • Blue Buffalo.
 • Nature's Domain.
 • Fromm.
Jul 2, 2019

Is Blue Buffalo as good as they say? ›

We rated Blue Buffalo's Life Protection formulas as one of the best overall dry foods for dogs. Check out some of our best dog food round-ups that feature the Life Protection range: Best Dog Food for Senior Dogs.

What do veterinarians say about Blue Buffalo? ›

In message board discussions, veterinarians have revealed cases of hypercalcemia secondary to vitamin D toxicosis occurring in dogs that eat a single brand of dry pet food: Blue Buffalo Wilderness Diet, chicken flavor.

Is Blue Buffalo dog food being sued? ›

Filed in New York, Blue Buffalo is facing a class action lawsuit regarding the pet food's marketing and challenging the high carbohydrate levels of kibble.

What are the symptoms of the Blue Buffalo dog food recall? ›

"With prolonged consumption these symptoms may increase in severity and may include vomiting, diarrhea, and rapid or difficulty breathing," the company stated. Anyone whose dog is exhibiting those symptoms should contact their vet immediately.

Is Blue Buffalo owned by Purina? ›

Blue Buffalo is owned by General Mills. There are many different formulas and specialty diets that all fall under the Blue Buffalo umbrella.

How many recalls has Blue Buffalo dog food had? ›

1 Blue Buffalo: Most Dog Food Recalls of All Time

However, Blue Buffalo has had at least 8 dog food recalls in the last 10 years.

What is the healthiest dog food in the world? ›

25 Best Healthy Dog Foods in 2023
 • Pupper Chicken Topper. ...
 • Open Farm Homestead Turkey & Chicken Dry Dog Food. ...
 • Life's Abundance All Life Stage Grain Free Recipe. ...
 • Nature's Logic Sardine Meal Feast. ...
 • Solid Gold Holistique Blendz with Oatmeal, Pearled Barley & Ocean Fish Meal. ...
 • Merrick Backcountry Great Plains Red Recipe.
Jun 3, 2023

What are the three toxic foods you should never feed your dog? ›

Toxic food for dogs
 • Onions, garlic and chives. The onion family, whether dry, raw or cooked, is particularly toxic to dogs and can cause gastrointestinal irritation and red blood cell damage. ...
 • Chocolate. ...
 • Macadamia nuts. ...
 • Corn on the cob. ...
 • Avocado. ...
 • Artificial sweetener (Xylitol) ...
 • Alcohol. ...
 • Cooked bones.

Is Blue Buffalo made in China? ›

According to Blue Buffalo's website, all its pet foods and treats are manufactured in United States facilities, except for its Chomp 'n Chew dog treats, which are co-manufactured in Ireland.

What is Blue Buffalo being sued for? ›

The class action lawsuit, filed in February 2016, argued that Blue Buffalo's labelling, advertising, and promotion of its pet food as a healthy alternative to other brands were false and misleading.

Why is Blue Buffalo so popular? ›

Blue Buffalo's appeal — and the source of its growth — comes from its meat-first natural ingredient list that mirrors the clean-label trend in human food. While Blue Buffalo is the leading all-natural pet food brand in the U.S., it makes up about 5% of the $37 billion dog and cat food market.

Is Blue Buffalo better dog food than Purina? ›

If you are a fan of the cleaner and more natural ingredients, go with Blue Buffalo. But, if you are more convinced by science, Purina Pro might make the better choice for your stance. Whichever kibble brand you choose, you can rest assured that both options will benefit your pup's lifestyle and nutritional needs.

What causes DCM in dogs? ›

Historically, DCM has been primarily linked to a genetic predisposition in certain breeds, but emerging science appears to indicate that non-hereditary forms of DCM occur in dogs as a complex medical condition that may be affected by the interplay of multiple factors such as genetics, underlying medical conditions, and ...

Has Blue Buffalo dog food been recalled? ›

Are There Any Blue Buffalo Recalls? Blue Buffalo doesn't have any active pet food or treat recalls. For accurate pet food recalls and withdrawal information, we encourage you to visit the FDA site.

Does Blue Buffalo have fillers? ›

Blue Buffalo only use natural ingredients in all of their food lines, and each ingredient has a purpose. Being a natural-based brand, they also avoid using preservatives, by-products, fillers, or artificial flavors.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6416

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.