Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (2023)

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (1)

Om du alltid har trott att neutrala är tråkiga, är det dags att ompröva din syn. Neutraler kan geden perfekta bakgrundenför en rad designscheman, oavsett om du ären hängiven minimalisteller maximalist. Dessutom är de ett felsäkert sätt att få alla rum att kännas mer eleganta. Letar du efter den perfekta neutrala för ditt eget hem? Överväg agrå palett—en go-to för några av våra favoritinredare. Bläddra igenom dessa 35 underbara vardagsrum, med massor av inspirerande sätt att designa runt grått.

Annons - Fortsätt läsa nedan

1

Vardagsrum i art déco-stil

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (3)

ED A-Lister Steven Gambrel valde venetianska gipsväggarBenjamin Mooreär Stonington Gray för hansArt déco lägenhet i Chicago. Den anpassade soffan, i enJAB Anstoetztyg, är av Dune, 1950-talsstolen är i enDedartyg, och den anpassade fåtöljen är täckt inArabeltyger. 1930-talets orange lack-and-shagreen skänk är fransk, 1950-talets Murano glasbordslampa är avSeguso, 1955 års ljuskrona är avFontanaArte, och den anpassade mattan är av Beauvais.

Annons - Fortsätt läsa nedan

2

Connecticut Retreat

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (4)

Grå gräsduksväggar och en anpassad soffa ger textur till enConnecticut vardagsrumdesign av Thom Filicia. Det raffinerade utrymmet har också lampor från Lucca Studio, ett runt järnbord från Lillian August, en vintage snidade trästol och en Filicia-designad ottoman klädd i en Kravet-ull.

Annons - Fortsätt läsa nedan

3

Manhattan Loft

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (5)

Mjuka grå väggar hjälper till att balansera de eklektiska accenterna i vardagsrummet på Bronson Van WycksNew York City loft. Eventplaneraren designade utrymmet med arkitekterna Ben Bischoff, Oliver Freundlich och Brian Papa.

Annons - Fortsätt läsa nedan

4

Penthouse vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (6)

Väggar målade i Benjamin Moores Cement Grey ger en sofistikerad stil till denna franskinspireradeChicago takvåning vardagsrum. Senapsgula gardiner i ett Oscar de la Renta-tyg för Lee Jofa ger pop till inredningen.

(Video) Störig granne

Annons - Fortsätt läsa nedan

5

New York Retreat

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (7)

För detta tidlösa vardagsrum iNew York City hemavSex and the Cityskaparen Darren Star, grå och vita toner spelar upp utrymmets avkopplande atmosfär. Grå sittplatser, inklusive en snygg Zanotta soffa och Cassina-stolar, ger balans till de ljusa vita väggarna.

Annons - Fortsätt läsa nedan

6

Snyggt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (8)

Djupa grå färger ger dettaWest Village vardagsrumen kokongliknande känsla, vilket gör den perfekt för att slappa. Lokalen är möblerad med en grå anpassad 1960-talsinspirerad soffa, klädd iRalph Lauren siden sammet. Det franska cocktailbordet från 1970 är förbiMichel Boyer, häckningstabellerna är baserade på enPoul Kjaerholmdesign, och konstverket är av Marilyn Minter.

Annons - Fortsätt läsa nedan

7

Chic lägenhetsboende

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (9)

Inslag av grå toner, som finns i sittplatser och golv, drar till sig denna konstfylldaAlex Papachristidis-designat vardagsrumtillsammans. De dämpade nyanserna, tillsammans med rummets vita väggar, bidrar till rummets eleganta estetik.

Annons - Fortsätt läsa nedan

8

(Video) Victor Leksell - Svag (Lyrics)

Park Slope Vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (10)

I enPark Slope, Brooklyn, radhus, grått ger en inbjudande touch till en vardagsrumsdesign med en sektion från Living Divani, ett sidobord av Jean Louis Iratzoki för Retegui och italienska vintagelampetter. Spegeln och manteln är original, och Simon Hasan-vasen i läder är från Future Perfect. Väggarna är i Paper White av Benjamin Moore.

Annons - Fortsätt läsa nedan

9

Miami Penthouse Vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (11)

En slåendeMiami takvåningdesignad av Jean-Louis Deniot har en rad lugnande gråtoner. Den eleganta soffan är från Deniots kollektion för Baker i ett Martyn Thompson Studio-tyg. Paret Jindrich Halabala-stolar från 1930-talet är i ett JAB Anstoetz-tyg, cocktailbordet i vintageglas är av Paul Frankl och sidobordet i guld är av Hervé Van der Straeten. Ljuskronan i brons och alabaster är från 1920-talet och hängde en gång i Villa Kerylos i Frankrike, inomhus- och utomhusmattan är av Galerie Diurne, konstverket är av Franz Kline, och hyllan har en Roger Desserprit-skulptur (i mitten) och en fransk 1940-talslampa.

Annons - Fortsätt läsa nedan

10

Modernt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (12)

I en samtidaNew York City vardagsrumdesignad av Jamie Drake och Caleb Anderson, dämpade grå sektionssoffor av Avenue Road, som är täckta av en Great Plains-mohair, står i centrum. För att komplettera sofforna valde duon ett par vintage Gio Ponti-fåtöljer från Karl Kemp Antiques, ett cocktailbord i glas av Fredrikson Stallard fyllt med fjädrar, ett runt sidobord från Holly Hunt Studio, en bordslampa av Charles Paris och en skräddarsydd matta av Tai Ping.

Annons - Fortsätt läsa nedan

11

Familjevänligt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (13)

Ett lyxigt, men ändå familjevänligt hem i Upper East Side är utrustat med en soffa som är klädd i ett Osborne & Little-tyg, 1950-talsfåtöljer av Gianfranco Frattini, ett cocktailbord i harts av Jean Brand och en dagbädd från 1960-talet av Geneviève Martineau-Dausset . Fotografierna är av Rineke Dijkstra, den slående målningen är av Friedrich Kunath, och mattan är av Beauvais.

Annons - Fortsätt läsa nedan

12

Modernt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (14)

(Video) FIN FÄRG TILL VÄGGARNA: Så hittar du den perfekta blågröna färgen att måla väggar med

Ett lynnigt ryskt vardagsrum har dämpade nyanser, inklusive grått, för en modern atmosfär. Riktiga, sidenmönstrade gardiner ger en touch av lyx till rummet.

Annons - Fortsätt läsa nedan

13

Smalt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (15)

En gouache från McIntosh och en skräddarsydd grå bankettdräkt passar sittdelen på en marockansk riad. Väggarna är målade i en rogivande Farrow & Ball's Lamp Room Grey, och svartmålade cementplattor kantar golvet. Kuddarnas bomullsduk och målade sidobord hittades i en souk. Ett hänge och lampetter från maisonLAB kompletterar utrymmet.

Annons - Fortsätt läsa nedan

14

Mysigt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (16)

En öppen spis och en vedkorg ger värme till detta vardagsrum i en norrländskNew Jersey herrgård. Inramade engelska pressväxter från 1800-talet kantar väggarna, och den grå väggbeklädnaden är avPhilip Jeffries.

Annons - Fortsätt läsa nedan

15

Grå vardagsrum i georgisk stil

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (17)

I 1stdibs grundare Michael Bruno'sTuxedo Park, New York herrgård, grått stjäl rampljuset som vardagsrummets sofistikerade nyans att välja mellan. Soffan är överdragen i enOsborne & Littlechenille, fåtöljerna är av Jean-Michel Frank, 1970-talets cocktailbord och 1940-talets René Prou ​​häckningsbord hittades i Paris, och spegeln i Regency-stil är från 1800-talet. Mattan är förbiMansour Modern.

Annons - Fortsätt läsa nedan

16

Artsy Grey Vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (18)

(Video) Oberörd övergiven svensk familjs herrgård - Elektricitet fungerar fortfarande!

I enÖvre östsidanhemmet visar sig vardagsrummets grå färg vara en lugnande duk för rummets popkonst. Mattan är förbiBeauvais mattor, den specialtillverkade soffan är klädd i enLarsensiden sammet och väggarna är målade inBenjamin Moores klassiska grå.

Annons - Fortsätt läsa nedan

17

Avslappnat grått rum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (19)

Coolt grått kontrasterar med en bakgrund av varmt trä och tegel i dettaLos Angeles hus. DeJens Risomsolstol och Florence Knoll cocktailbord i skiffer och stål är båda vintage. Soffan är svensk, väggskulpturen är av Jason Meadows och en matta köpt på en souk i Marrakesh ligger över en persisk löpare som upptäcktes på Rose Bowl Flea Market.

Annons - Fortsätt läsa nedan

18

Grå Vardagsrum Med Brunt Och Gult

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (20)

När enen gång övergiven bondgårdpå Bjarehalvön i Sverige fick en design-framåt makeover, vardagsrummet omfamnade ett helt grått tema – med undantag för några poppar lekfullt gult och värmande brunt. De grå sofforna är förbiClaesson Koivisto Rune, cocktailbordet och konsolen är specialtillverkade, sittpuffen är egyptisk och golvet är fodrat med Douglasfuru avDinesen.

Annons - Fortsätt läsa nedan

19

Grå Och Rosa Vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (21)

Grått och rosa möts i en lekfull skämt av mönster i dettaManhattan lägenhetdesignad av Steven Gambrel. Den grå mattan är specialtillverkad avBeauvais mattor, ett par svenska Art Deco-stolar är klädda i ett tyg från Mulberry Home och cocktailbordet är specialtillverkat. Målningarna, från vänster, är av Philip Guston och Kenneth Noland.

Annons - Fortsätt läsa nedan

20

Minimalistiskt grått vardagsrum

Dessa grå vardagsrum är fulla av stil (22)

(Video) Our Planet | One Planet | FULL EPISODE | Netflix

Den vidöppna vardagsrummet i denna underskattadeToscana hemär förankrad av en gråGolranpatchwork matta. Midcentury T-stolen är av William Katavolos, Douglas Kelley och Ross Littell för Laverne International, och golvet är blekt ek.

FAQs

Vilken färg ska man ha i vardagsrummet? ›

Ett tips är att välja material och kulörer som är varma som koppar, mässig, guld, orange och gult. Precis som med ljusa kulörer är det jättefint att blanda dem i matta och blanka ytor. Det är också fint att måla ton i ton. Måla väggarna i en nyans, snickerierna en annan och kanske taket i en tredje.

Vilken färg på väggen med grå soffa? ›

Vilken väggfärg passar till en grå soffa? Om du vill att din grå soffa ska sticka ut kan du använda ljusa färger som vitt eller gult. Och för ännu mer dramatisk effekt, prova blågrönt.

Vilken färg på soffbord till grå soffa? ›

Starka färger lyser upp det mesta, även en klassisk grå soffa. Knalliga färger som rosa, påskgult eller neongrönt kan skapa ett dynamiskt vardagsrum, så länge man använder dem med måtta – de får inte ta över.

Hur många färger i ett vardagsrum? ›

Hur många färger ska jag inreda med? – Det är lagom att arbeta med tre färger i ett rum. Använd två olika basfärger som skapar en helhet i rummet samt en accentfärg som bidrar med extra liv och spänning.

Hur får man ett mysigt vardagsrum? ›

Ett tips för att inreda vardagsrum mysigt är att mjuka upp vardagsrummet med sköna och härliga textilier som till exempel kuddar i olika storlekar, mysiga plädar och härliga gardiner. Fokusera på texturer och material som linne, bomull och sammet för att få ett mjukt intryck.

Vilka färger blir man lugn av? ›

Blå nyanser signalerar lugn och ro. De bidrar till att vi slappnar av och främjar lugna beteenden. Det finns studier på att vi andas lugnare och blinkar mer sällan i blå miljöer.

Vilka färger passar bra med grå? ›

Grått passar alla!

Den är vacker att använda som enskild kulör, men även ljuvlig att kombinera exempelvis med en dusty pink, en djup blå eller varför inte en mjuk och harmonisk grön.

Vilken färg passar bra till grå? ›

Varma, grå kulörer

Till varma kulörer passar inredning i varma toner av brunt, rosa, gult, rött och beige. Varma gråa kulörer drar mot gult eller rött och skapar en ombonad känsla i rummet.

Vilka färger passar ihop med grått? ›

Vilka färger passar ihop med grått inredning?
 • Brunt och grått. Brunt är en annan mångsidig färg som fungerar utmärkt tillsammans med grått. ...
 • Blått och grått. Blått är en populär färg som passar bra tillsammans med grått. ...
 • Rött och grått. Rött är en intensiv färg som passar bra ihop med grått. ...
 • Grönt och grått.

Hur stylar man en grå soffa? ›

För en mörkgrå soffa, välj en matta i nyanser av turkos, ljusbeige eller tegel. Turkos kommer att ge en havsbris i vardagsrummet, och den beige lyser inredningen. Varma färger som kanel och tegelstenar gör inredningen mysig och bekväm.

Vilken matta passar med grå soffa? ›

Grå soffor passar till neutrala mattor

Neutrala beige, krämfärgade och benvita toner matchar tonen i din grå soffa perfekt. Till följd av denna kombination ger därför den perfekta basen och ger med andra ord ett mångsidigt rum. Exempelvis kan en neutral matta och en minimalistisk grå soffa därför bli lite intetsägande.

Kan man ha grått och beige? ›

Om man kan blanda beige och grått i inredning, är en mycket vanlig fråga. Svaret är ett rungande ja – men välj då helst en varmgrå nyans.

Vilken färg får ett rum att se större ut? ›

Mörka färger gör att ett rum upplevs som mindre och ljusa färger ger omvänd effekt. Det betyder däremot inte att hela lägenheten behöver vara helt vit. Testa att jobba med grått eller beige och andra ljusa nyanser - gärna pasteller.

Vad ska man ha på väggarna i vardagsrummet? ›

Välj mörka, mustiga färger

Mörka, djupa nyanser är i ropet just nu och särskilt fina blir de i vardagsrummet. Mörkgrått, djupa nyanser av grönt, blått och rött skänker stämning till rummet, oavsett om de syns i soffan, mattan, väggfärgen eller textilierna – eller varför inte i hela rummet.

Vilken färg är bäst inomhus? ›

Bästa väggfärgen - Topp 3
 • Spärrfärg Tak/Vägg Sigma Coatings Renova Isotop Matt Vit.
 • Vägg- och takfärg Nordsjö Professional Täckplast.
 • Väggfärg Nordsjö Perform+ Easy2Clean Vit.

Vilken färg ger mest energi? ›

Färgen ger oss energi och gör oss dessutom mer kreativa. Särskilt bra gör den sig i sovrum och badrum, enligt Lorna McAleer. – Gult sägs frisätta signalsubstansen serotonin som bidrar till välbefinnande. Så gult är den mest upplyftande färgen även på ett vetenskapligt plan.

Vad ska man tänka på när man väljer färg? ›

Färgsätt på rätt sätt
 1. Kulörer växer med ytan. Tänk på att kulörer växer med ytan. ...
 2. Mörka färger ger känsla av mindre rymd. Vill du få ett rum att kännas mindre ska du välja mörka kulörer på väggarna och ljusa kulörer på tak och golv. ...
 3. Ljusa färger gör rummet "större" ...
 4. Kallt eller varmt. ...
 5. Öka takhöjden med färg.

Videos

1. Fladdermusen (1959) Skräck, mysterium, thrillerfilm
(Cult Cinema Classics)
2. The Haunting Hour Season 1 Full Episode Compilation #1 - The Haunting Hour
(The Haunting Hour)
3. Our Planet | From Deserts to Grasslands | FULL EPISODE | Netflix
(Netflix)
4. Nautitech 46 Catamaran - Sailing 2600nm and Review
(Igor Stropnik)
5. Our Planet | Fresh Water | FULL EPISODE | Netflix
(Netflix)
6. Avskilt och glömt | Övergiven fransk herrgård av Pirette-familjen
(Explomo)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 01/08/2023

Views: 5986

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.