Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (2024)

Gå med i vårt nyhetsbrev

Få de bästa heminredningsidéerna, DIY-råden och projektinspiration direkt till din inkorg!

Tack för att du registrerade dig på Realhomes. Du kommer att få ett verifieringsmail inom kort.

Det var ett problem. Uppdatera sidan och försök igen.

Grått och brunt är två färger som ofta finns runt om i våra hem och de ger balans till många interiörer. Men tanken på att göra dem till nyckelfärgkombinationen i ditt vardagsrum kan verka lite annorlunda och skrämmande. Men när ett grått och brunt vardagsrum är gjort rätt, ger det ett supermysigt och enkelt stilfullt utrymme.

Lägg till en skvätt choklad eller beige till ditt bästagrå vardagsrum idéeroch det är en match som gjorde det till himlen. Utseendet kan utföras på många olika sätt eftersom det helt enkelt finns så många nyanser att välja på och en uppsjö av trender att ta till sig. Så en sak är säker, inga två lounger kommer att se likadana ut och du kommer enkelt att kunna lägga till en unik snurr på ditt vardagsrumsutrymme.

Gråa och bruna vardagsrum som är vackra

Från ljusa skandinaviska inredningar till extremt mörka och dramatiska familjerum, det finns all anledning att ge efter för nyanser av ask, choklad och kol. "Skapa scenen med en elegant brun soffa i läder eller sammet, och introducera sedan en eller två moderna förvaringsdelar som en bokhylla eller TV-stativ i mörkbrun lack eller faner." säger Aneta Skoczek, inredningsstylist påMöbelby.

"Skifferväggar och öppna utrymmen är vackra, men ibland ropar de efter lite färg. Mörkt trä har en naturlig värme och hindrar ditt vardagsrum från att kännas för kallt.'

1. Skapa ett hemtrevligt Scandi-schema

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (1)

(Bildkredit: B&M)

Vårvardagsrumska vara en bekväm och mysig plats som vi kan bo och finna fristad i, oavsett om vi är sömniga, stressade eller bara vill umgås med familjen. Nordiska interiörer är personifieringen av detta med sina hyggliga hemartiklar inklusive taktila plagg och ljus trädekor.

Du behöver inte anstränga dig för att införliva dessa texturer i gråa och bruna vardagsrum, eftersom Moder Natur har gjort det hårda arbetet åt dig. Styla ditt schema med naturmaterial, inklusive en ljusbrun jutematta, rottingmöbler och söta käppdetaljer.

"Visa upp din lätta Scandi-stil med noggrant utvalda tillbehör." säger Tom St Quintin, köpare påMöbelby.

2. Använd ljusgrå och brun i ett varmt, rent schema

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (2)

(Bildkredit: John Lewis & Partners)

Att kombinera subtila grå accenter med ljusbruna nyanser i dina draperier, möbler och till och med gobelänger kommer säkerligen att göra ditt utrymme mer inbjudande. Du kan till och med bryta upp grått genom att välja mönstrade tryck som syns i denna vardagsrumsmatta och genom att väljavardagsrumsbelysningsom takhängen som är nätade i design för mer intresse.

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (3)

(Bildkredit: Sophology)

Om du vill skapa ett lyxigt mockabrunt och grått vardagsrum som är värt att ha premiumfastigheter på ditt Instagram-rutnät, välj rika färger och mysiga texturer. En matta med hög lugg är ett måste för mer djup samtidigt som förgyllda accenter ger en touch av glamour och modernitet till ditt gråa och bruna mönster.

"Guld, krom eller roséguld fungerar alla, men det är bäst att hålla sig till ett färgval för att bibehålla visuell koherens", säger Rebecca Snowden, interiorstyleadvisoratMöbler och val.

"När ljuset reflekteras från dessa ytor för att lysa upp och visuellt förstora utrymmet, kommer möbler med tunna ben och metalliska ytor att ge ett utseende som är öppet och rent."

4. Skapa ett kokongande vardagsrum i grå-khaki

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (4)

(Bildkredit: Annie Sloan)

När du samlar inspo för gråa och bruna vardagsrum – var inte rädd för att gå till den mörka sidan. Genom att välja en gröngrå nyans som khaki kan du skapa en kokonghåla som kommer att kännas härligt överseende istället för lerig och grumlig. Perfekt för designers vars första fråga är: 'Är grå färg håller på att gå ur stil?' Denna speciella nyans är ingen mindre än färgexperten, Annie Sloans,Franskt linne.

Blanda med renare nyanser av salviagrönt som förenar en fräsch, skogsgömskänsla. Varför inte uppgradera ett bord med grön färg för att lägga till ett stänk av livfulla och grönskande toner till detta dramatiska utrymme.

5. Lägg till en gallerivägg till en chic choklad och grått utrymme

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (5)

(Bildkredit: Desenio)

När du skapar ett grått och brunt vardagsrum, curating engalleriväggär mycket mer än att bara hänga upp några bilder här och där. Man kan ha så roligt med dessa två färger. Blanda till exempel gråskalefotografi med sepiastilar eller ha kul med abstrakt konst och linjeteckningar.

Det är ett modernt sätt att uttrycka din inre personlighet och få bort de omhuldade bilderna från din telefonlagring, reproducerade från ett gammalt fysiskt fotoalbum eller från ditt sociala mediaflöde.

6. Skapa en ljus och mörk kontrast med kolgrå

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (6)

(Bildkredit: DFS)

När du söker efterbästa grå soffor, se till alla nyanser av grått... Inklusive mörkare kol och antracit.

Experimentera med en kontrast mellan ljust och mörkt med ett nästan svart möbelval och honungsfärgade toner på dinväggdekor i vardagsrummet. Denna roliga gråa och bruna vardagsrumsidé innehåller massor av små färgpopp utspridda över hela scenen genom användning av inramad geometrisk väggkonst och en färgblockerad matta.

7. Gå till retro med inredning i sjuttiotalsstil

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (7)

(Bildkredit: Homesense)

Jordnära toner av brunt, rost och terrakotta är så synonymt med sjuttiotalsdekor. Men om du vill fräscha upp ett retro och rustikt vardagsrum, lägg till groovy grått i mixen.

Vi älskar detta bruna och orangea uttalandevardagsrum tapetersom är så psykedeliskt-chic. Men innan saker och ting blir lite överdrivet orange, är den grå mattan i mitten av rummet där för att bryta upp denna livliga scen.

8. Koppla av med stil med ett industriellt Boho-schema

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (8)

(Bildkredit: Dunelm)

Denna industriella boho-modell i ett grått och brunt vardagsrum är perfekt för ett loftlägenhetsdesignoch är full av karaktär. Vi pratar exponerade tegelväggar, golvbrädor och metall och betong runt om.

Även om industrimöbler har en lagerkänsla, är det lätt att få det att kännas ombonat med tröstande gråa och bruna tillbehör.

Skoczek säger: 'En matta i sten eller skifferfärg lyfter hela utrymmet och ger mysig komfort under fötterna. Öka ditt humör med växter och vaser, och glöm inte att lägga till personliga detaljer som familjefoton och minnen.'

9. Lägg till textur med boucle

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (9)

(Bildkredit: Sofa.com)

Biofila bruna och gråa vardagsrum är en sak. Men om du verkligen vill lyfta en skogsinspirerad estetik, lägg till mysig, björnliknande boucle.

Även känt som teddymaterial, är detta ögla garn texturen som ditt vardagsrum bokstavligen längtar efter. Och den där överdimensionerade inomhusväxten: den perfekta konversationsstartaren.

10. Skapa en modern bondgårdskänsla

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (10)

(Bildkredit: Sofa.com)

En träbjälkar, välvt tak och mysig kassetteldad spis – finns det något drömmare än denna modernarustikt vardagsrum? Den har alla de klassiska och välbekanta delarna av ett loungeutrymme, men det har fått en modern makeover.

Placera två typer av soffmöbler mittemot varandra och stötta ett soffbord eller en ottoman i mitten för att skapa det perfekta utrymmet att komma ikapp. Från morgon till kväll är den här inställningen perfekt för både casual cappuccino och kvälls espresso martinis.

"Kombinera neutrala väggar med beige, havregrynsgröt och kexdetaljer i dina mjuka möbler och runda av utseendet med ett överflöd av plagg och mattor i tjocka, mysiga material som ull för att skapa en ombonad, hemtrevlig känsla." säger Heather Hacket, designchef förChristy England.

11. Värm upp ett coolt grått schema med en brun lädersoffa

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (11)

(Bildkredit: Sophology)

Bara grått kan riskera att känna sig lite kallt men att komplettera ditt schema med en brunbrun skinnsoffa är ett bra sätt att värma upp den. Debästa skinnsoffanutseende har handplockats av våra hemexperter, och vi kan lova att det inte kommer att blåsa några tråkiga tumbleweeds i ditt inre utrymme.

12. Gå industriellt, men gör det bekvämt

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (12)

(Bildkredit: Furniture Village)

Även om industrimöbler har en lagerliknande och maskulin kant, är det lätt att göra det mysigt och feminint med tröstande gråa och bruna tillbehör.

Du kan också lätta upp ditt utrymme med betongeffektaccenter som sidobord och soffbord. De är slitstarka men tillräckligt lätta för att kontrastera mot de mörkare tonerna i looken. För att inte tala om superpraktiskt också.

Och glöm inte dittvardagsrumsförråd. Skåp, bokhyllor och byråer kan vara allt och avslu*ta hela ditt gråa och bruna vardagsrum om de inte är rätt utformade.

13. Lägg till intresse med en palmgrå tapet

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (13)

(Bildkredit: Sophology)

Vi kan inte alla vara välsignade med interiörer vid kusten eller ett varmt, tropiskt klimat, men om du vill fejka ett ljumment grått och brunt vardagsrum, säg hej till pittoreska palmträdsmotiv.

Dettagrå vardagsrumstapetär bra för att fejka det faktum att OK, vi kanske inte lever vårt bästa som vid stranden, men en tjej kan väl drömma? Väck trädscenen till liv med makrame och hängande växter. Och för att lägga till en boujie vibe till din Bora Bora dagdröm, är mässingsarmaturer där det är på baby.

"Det är något med mässing och bruna tillbehör som verkligen lyfter gråa vardagsrum. Varma och jordnära, de är perfekta för shabby chic och mer glammiga looks.' säger Skoczek.

14. Satsa på mysig matta

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (14)

(Bildkredit: Carpetright)

En av de mest prisvärda och mjuka golvalternativen i vardagsrummet är matta ett budgetvänligt och familjevänligt val för gråa och bruna vardagsrum.

"Mattan är det perfekta valet för att ge ditt hem den mysiga känslan", säger Punam Chada, köpare påMatträtt.

"Taktilt under fötterna, det känns inte bara mysigt utan de naturliga isolerande egenskaperna gör det till ett utmärkt val i hela hemmet. Om du vill skapa det ultimata inom lyx, välj en djup hög för att skapa en överdådig och avkopplande plats.'

Hur man maximerar mysigheten i ett grått och brunt vardagsrum

"Inred ditt vardagsrum med grått i kombination med naturliga element", säger Annica Wallin, executive creative director,Desenio.

'Visa dina svartvita affischer i ett collage och blanda in ekramar för att elegant lägga till trädetaljer till den grå inredningen. Ekbågar i kombination med andra tillbehör, som sidobord i trä, bruna läderkuddar och gröna växter, gör ett vardagsrum livligare samtidigt som det bidrar till en elegant balans.'

Hur kan jag inreda ett grått och brunt vardagsrum billigt?

Nu börjar det riktiga roliga. "Du kan verkligen gå på stan med accessoarer i ett grått och brunt vardagsrum", säger Skoczek.

"Kom ihåg att den här looken handlar om textur. Vi pratar om de mjukaste sammetarna, extra lurviga mattorna och massor av kuddar – ju fler desto bättre. Så länge de är grå eller silver.'

Kan man ha gråa väggar och bruna möbler?

Att använda antingen brunt eller grått på väggarna och sedan möbler i den andra delen av denna färgduo är ett enkelt sätt att introducera detta schema i ditt vardagsrum. "Neutrala toner fungerar lika bra med en grå soffa", säger Joanna Thornhill, författare påEk Möbel Land.

"Välj brunare nyanser för dina väggar, som beige eller solbränna och matcha dem med liknande tonade accessoarer för en mer skandinavisk stil. Du kan också uppnå denna look med vita väggar för att matcha din grå soffa, kombinera detta med neutralt tonade kuddar och plagg, eller ljusa nyanser för en pop av färg.'

"Om djärv är mer din grej, är rödbruna toner kända för att verkligen lyfta och komplettera grått. Välj tegelröd eller rödbrun tapet som särvägg, eller gå vild med färg på väggarna överallt.'

Gråa och bruna vardagsrum – 13 mönster som faktiskt fungerar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5475

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.