Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (2023)

Hoppa till recept

Att laga hash browns i air fryer är så enkelt och snabbt. Jag är inte säker på varför alla inte gör det än. Om du älskar ett lätt frukostrecept är det här något för dig.

Det lagar inte bara mat på ett hälsosammare sätt, det lagar dem också snabbare. Även om du kan laga många olika typer av mat i dem, kvarstår frågan, kan du lägga hash browns i fritösen? Följ det här enkla receptet på krispiga hash browns med air fryer.

Hash browns i airfryern blir så gyllene och krispiga, men insidan är fortfarande fuktig och mör. Allt som krävs är några enkla ingredienser och du har en snabb och enkel frukost.

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (1)

Vad är en Air Fryer

Air Fryer är en liten apparat som gör ett bra jobb med att laga mat hälsosammare än den alternativa fritering. Denna lilla apparat har varit på modet de senaste åren, och det av goda skäl.

Air fryer har funnits nu i ett antal år. EnligtNew York Times, Fred Van Der Weij uppfann luftfritösen redan 2005 när han letade efter ett sätt att fräsa upp pommes frites utan att fritera dem.

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (2)

En airfryer är en liten apparat, som liknar en liten fritös som en fry daddy. Airfryern har en korg som glider in i framsidan, det är här maten placeras. Det är i grunden en liten varmluftsugn som cirkulerar varm luft så att maten snabbt blir knaprig.

Varför använda en Air Fryer

Den främsta anledningen till att någon skulle välja att använda en fritös jämfört med en fritös är av hälsoskäl. Fritösen använder inte varm olja för att sänka maten i för att laga den. Anledningen till att vi älskar friterad mat är hur den lagar mat med en krispig exteriör, men fuktig och mör inuti. Air fryer skapar samma textur, bara en hälsosammare version av den.

(Video) How to make Perfect HASH BROWNS at home

Människor väljer fritös framför att använda den konventionella ugnen av bekvämlighet. Fritösen värms upp mycket snabbt jämfört med spisen och tillagningstiden är mycket snabbare. Det måste vara det bästa sättet att laga de flesta rätter som du normalt skulle fritera som frysta hash browns.

Kan du lägga Hash Browns i Air Fryer?

Ja, du kan lägga Hash Browns i air fryer, faktiskt är hash browns väldigt bra i air fryer. Hash browns är ett fantastiskt tillbehör till vilken frukost som helst. Att använda airfryern gör ett litet jobb och en snabb frukost. Med det sagt, kommer vi att täcka två snabba air fryer recept för hash browns i air fryer.

Hur man lagar Air Fryer Hash Browns

Det första vi måste titta på innan vi bestämmer oss för hur vi ska laga hash browns i airfryern är att bestämma vilken typ av hash browns vi ska laga. Det finns två typer av hash browns.

Den första typen är hashbruna biffar, liknande vad du skulle få från McDonald's. Nästa typ är strimlad hash browns, liknande vad du skulle få från Waffle House.

Hashbruna biffar

Hash brown-biffar kommer att vara de enklaste hash browns att tillaga i fritösen. Om du följer dessa enkla steg kommer du att ha stor framgång. Allt du behöver göra är att spraya en lätt beläggning av vegetabilisk olja som rapsolja eller avokadoolja på hash browns och på insidan av korgen.

Lägg de frysta biffarna i ett enda lager på botten av airfryer-korgen. Beroende på hur gyllenbruna eller krispiga du vill ha dem avgör hur länge du kommer att tillaga dem.

Förvärm din airfryer först och sedan luftfritera dem vid 400 grader F i 10-12 minuter. Stanna halvvägs och vänd dem. På så sätt spricker toppen av hash browns och du har en gyllenbrun patty. Om du vill ha de Hash-bruna biffarna mindre krispiga, välj den kortare tiden. Om du vill ha krispiga hash browns, välj den längre tiden. Det är verkligen en personlig preferens.

Strimlad hashbrun potatis

Detta kan vara ett av mina favoritrecept att använda i fritösen ärligt talat. Jag älskar inte bara strimlad hash brown, utan de passar också bra till dettaKrispiga surdegsfranska toastrecept!

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (3)

Obs: Det här receptet använder färska, ofrossade strimlade hash browns.

Till att börja med, om du vill ha mindre röra, kan du lägga bakplåtspapper för att fodra korgen på airfryern.

Detta kommer att göra för enkel rengöring. Bakplåtspappret kommer också att hålla den strimlade potatisen från att falla genom hålen om du har en öppen vävkorg. När du har det på plats, lägg ner ett jämnt lager med strimlad potatis.

Nästa sak att göra är att krydda den strimlade potatisen. Se till att tillsätta salt och svartpeppar minst. Om du vill lyfta det ett snäpp kan du lägga till lite lökpulver, vitlökspulver och cayennepeppar. Du kan till och med lägga till lite hackad lök och paprika.

(Video) Gordon Ramsay's Bacon, Eggs, And Hash Browns

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (4)
Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (5)

Belägg sedan potatisen med en matlagningsspray eller oljespray som vegetabilisk olja. Ett hälsosammare alternativ skulle vara att använda avokadoolja. När detta är gjort är du redo att börja tillagningsprocessen.

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (6)

Se till att förvärma din airfryer först.

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (7)

När du har förvärmt airfryern, ställ in air fryer på 370 grader F och koka den strimlade potatisen i 10-15 minuter.

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (8)

Ungefär halvvägs ska du vända hash browns och spraya dem igen med oljesprayen.

När tiden väl är ute är det dags att njuta av dem!

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (9)

Vad kan jag äta Hash Browns med

 • Krispiga surdegsfranska toast
 • Gammaldags pannkakor
 • Gröpe
 • Ägg
 • Air fryer Bacon
 • Färsk frukt
 • Gröt
 • Korv
 • Bacon

Hur man lagar Air Fryer Hash Browns

Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (10)

Att laga hash browns i air fryer är så enkelt och snabbt. Jag är inte säker på varför alla inte gör det än. Om du älskar ett lätt frukostrecept är det här något för dig.

Förberedelsedags5 minuter

Tillagningstid10 minuter

Ytterligare tid5 minuter

Total tid25 minuter

Ingredienser

 • Strimlad Hash Browns
 • Svartpeppar
 • Havssalt
 • Matlagningsspray

Instruktioner

 1. Förvärm airfryern i 4 eller 5 minuter
 2. Lägg i ett jämnt lager av nyriven hash browns
 3. Lägg till Salt
 4. Tillsätt svartpeppar
 5. Belägg strimlad hash Browns med matlagningsspray
 6. (Obs: Detta är för ofrusta Hash Browns) Koka vid 370 F i 10-15 minuter beroende på hur krispiga du vill att hash browns ska vara.

  Anteckningar

  Det här receptet är för färska, ofrusta hash browns. För fryst kokar du 15-20 minuter.

  Om din airfryer-korg har stora springor där hash browns skulle falla igenom, kan du använda bakplåtspapper för att fodra korgens botten. Detta kommer också att göra det lättare att städa.

  (Video) MAKING HASH BROWN OMELETTS ON BLACKSTONE GRIDDLE | WAFFLE HOUSE STYLE

  Har du gjort det här receptet?

  Lämna en kommentar på bloggen eller dela en bild på Instagram

  (Video) [SUB]How to make a crispy McDonald's Hash Brown :: Cheese Hash Brown :: Breakfast

  FAQs

  Hur kan jag förvara överblivna Hash Browns?

  Du kan förvara båda typerna av hash browns i en lufttät behållare i 3 till 4 dagar i kylskåpet.

  Hur ska jag värma överblivna Hash Browns?

  För bästa resultat, använd en mikrovågssäker behållare och lock, knäck locket och värm upp i 30 sekunder i mikrovågsugnen. Ångan ska hjälpa till att hålla hash browns fuktiga.

  Kan jag använda olivolja spray?

  Ja, du kan använda Olivolja Spray. Jag skulle föreslå att du använder Light Extra Virgine olivolja för att inte ge mycket smak från oljan på de kokta hash browns.

  Kan jag laga Tater Tots i min Air Fryer?

  Tater tots kommer att laga ganska likt både de frysta hash brown-biffarna och de strimlade hash brownsna. Belägg Tater Tots med en oljespray. Koka Tater Tots vid 400 grader F i 10 minuter. Vid halvvägs stannar du fritösen och vänder på Tater Tots.

  Kan jag laga sötpotatisbitar i min Air Fryer?

  Du kan laga sötpotatis i airfryern. De kommer att laga samma som vanliga Tater Tots.

  Min Hash Brown brände, vad ger?

  Olika fritöser tillagas vid olika temperaturer, precis som spisar. Det finns skillnader i termostater som är inbyggda i dessa enheter. Om dina hash browns brände, prova nästa gång att sänka temperaturen eller tillagningstiden.

  Hur man lagar Crispy Air Fryer Hash Browns (11)

  Tack för att du besökte Southern Food Junkie. Jag hoppas att du tyckte om att läsa om hur man lagar hash browns i airfryern. Om du gillade det här inlägget, vänligen lämna en kommentar nedan och kom ihåg, Let's Get Food Junked!

  (Video) EASY Air Fryer DONUTS! Better than Krispy Kreme!! 🔥 The Best Glazed Air Fryer Donuts Recipe

  -Ronnie | Låt oss få matskräp

  Medan du är här, kolla in dessa andra fantastiska inlägg!

  • Mormors bästa zucchinibrödrecept
  • Det bästa receptet på kryddig gurksallad
  • Det bästa receptet på gammaldags surdegskanelbullar
  • 11 enkla campingmiddagsidéer för stora grupper
  • Har du rostiga grillgaller?

  FAQs

  How long does it take to air fry hash browns in an air fryer? ›

  Preheat your air fryer to 380°F (194ºC). Lightly spray the air fryer basket with oil. Carefully place the hash browns in a single layer inside the air fryer basket, leaving a little space between each one. Close the air fryer and cook for 10 minutes.

  How do you air fry frozen hashbrowns in an air fryer? ›

  Pour the frozen hashbrowns into the air fryer basket in a single layer. Set the temperature to 370 degrees F for 15-20 minutes, flipping halfway and spraying again with olive oil.

  Why won't my hash browns get crispy? ›

  Towel Dry the Potato for Superior Crispiness

  The potatoes will not brown until the excess moisture has cooked off, so that's why it's really important to get rid of as much water as possible before cooking. This is absolutely essential for crispy potatoes.

  How long do hash browns take in the Ninja air fryer? ›

  Place hash brown patties in one layer inside your air fryer and cook for 8-10 minutes, flipping halfway through. Remove the hash browns from the air fryer and wait 2 minutes to allow them to cool slightly, then enjoy!

  What temperature to heat up a hash brown in an air fryer? ›

  Reheating: You can use the air fryer to reheat leftover hashbrowns. Put them on the tray/in the basket and set the air fryer to 350 degrees. Cook for a few minutes until they are warmed through and crispy.

  Can you air fry premade hashbrowns? ›

  You don't need to thaw the frozen potatoes first. Make sure not to crowd the shredded hash browns in the air fryer basket. Don't skip the flip if you want your hash browns to crisp up evenly on both sides. You can use any brand of frozen shredded hash browns, but I like using Simply Potatoes!

  Can you air fry an egg? ›

  Preheat air fryer to 300° Fahrenheit. Once air fryer comes to temperature, place raw eggs in air fryer basket. Place basket in air fryer and set cook time based on desired doneness: 9 minutes for soft-boiled eggs, 11 minutes for medium-boiled eggs, or 13 minutes for hard-boiled eggs.

  Can you use foil in an air fryer? ›

  An air fryer is simply a small oven that runs on convection heat. The heat is circulated around a tight space by a powerful fan that lies just below or behind the heating element. Just as in a standard oven, it is perfectly safe to use aluminum foil in the air fryer.

  How does Waffle House get their hash browns crispy? ›

  The reconstituted potatoes are well-drained and cooked on a flat-top griddle with a generous amount of butter-flavored oil. The grill operator puts a slight lean of pressure on the potatoes when they first hit the grill with a large wide, flat spatula, and then lets them cook undisturbed for six minutes.

  Why is my potato hash not crispy? ›

  Don't skimp on the cooking! They take a good 20 to 30 minutes to get nice and crisp on all sides. Perhaps the biggest mistake I see with hash, whether at home or in restaurants, is not cooking the potatoes long enough. There's no two ways about it: frying potatoes in a skillet until crisp is a long process.

  Do you need to preheat an air fryer? ›

  In general, preheating the air fryer will have the cooking process start out at a higher temperature, which will decrease cooking time. So if you are looking to have great food faster, preheating can help.

  Can I do bacon in the air fryer? ›

  Method
  1. Lay the bacon in a single layer in the base of an air fryer – be sure the layers aren't overlapping. ...
  2. Set the air fryer to 200C and cook streaky bacon rashers for 6-10 mins – just-cooked bacon will take 6 mins, but crispier bacon will take 9-10 mins.

  How long to cook frozen tater tots in the air fryer? ›

  Preheat your air fryer to 400° for 1 minute. Then load the basket with frozen Tater Tots and cook for 7 minutes. Shake the basket well, then continue air-frying the Tater Tots for another 5-7 minutes until they've crisped up to your liking.

  How long to cook Walmart hash browns in air fryer? ›

  How to make Walmart hash browns in the air fryer
  1. Preheat air fryer.
  2. When ready, set temperature to 400F.
  3. Cook for eight minutes, turning hash browns once half way through.

  Videos

  1. Hasselback potatoes in Philips Airfryer
  (Philips India)
  2. Making The McDonald's McGriddle Meal At Home | But Better
  (Joshua Weissman)
  3. Best Corned Beef Hash Recipe with Canned Corned beef
  (Chef Buck)
  4. EASY & QUICK CHICKEN NUGGETS RECIPE #recipe #cooking #chickennuggets #chickenrecipe #airfryer
  (foodiechina888)
  5. Crispy Yuca Fries (Fried Cassava) – Food Wishes
  (Food Wishes)
  6. Making McDonald’s Apple Pie At Home | But Better
  (Joshua Weissman)
  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Fr. Dewey Fisher

  Last Updated: 08/09/2023

  Views: 5603

  Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

  Reviews: 93% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Fr. Dewey Fisher

  Birthday: 1993-03-26

  Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

  Phone: +5938540192553

  Job: Administration Developer

  Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

  Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.