Pommes frites vs Hash Browns: Vad är skillnaderna mellan dem? (2023)

Är du ett fan av potatis? Gillar du dem krispiga på utsidan och fluffiga på insidan? I så fall måste du prova att göra hash browns hemma! De är ett utsökt sätt att njuta av denna stärkelsehaltiga grönsak. Men vad är skillnaden mellanpommes frites vs hash browns? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Innehåll

 • 1 Vad är Home Fries?
 • 2 Vad är Hash Browns?
 • 3 Vad är skillnaden mellan Hash Browns och pommes frites?
 • 4 Vilka är fördelarna med pommes frites?
 • 5 Vilka är fördelarna med Hash Browns?
 • 6 Pommes frites vs Hash Browns: Vilket är bättre?
 • 7 Hur gör man perfekta pommes frites eller hash browns varje gång?
 • 8 Recept på både home fries och hash browns
 • 9 vanliga frågor:
  • 9.1 Hur många kalorier i Hash Browns?
  • 9.2 Hur många kalorier i hashbrun potatis?
  • 9.3 Hur många kalorier är det i en McDonald's Hash Browns?
  • 9.4 Är Hash Browns friska?
  • 9.5 Hur många kalorier i frysta Hash Browns?
  • 9.6 Hur många kolhydrater i Hash Browns?
  • 9.7 Vad är hälsosammare pommes frites eller hash browns?
  • 9.8 Kan man frysa pommes frites eller hash browns?
  • 9.9 Vad serverar du till home fries eller hash browns?
  • 9.10 Är hash och hash browns samma sak?
  • 9.11 Vad kallar de home fries i England?
  • 9.12 Vilken är den nyttigaste typen av pommes frites?
  • 9.13 Varför kallar de det home fries?
  • 9.14 Hur nyttiga är pommes frites?
  • 9.15 Vad kallar de hash browns i Amerika?
  • 9.16 Är tater tots i princip hash browns?
  • 9.17 Är McDonalds hash browns riktig potatis?
  • 9.18 Är pommes frites nyttigare än pommes frites?
  • 9.19 Är pommes frites höga i kolhydrater?
  • 9.20 Är hash browns hög i kolhydrater?
 • 10 Slutsats: Home Fries vs Hash Browns

Vad är Home Fries?

Pommes frites är potatis som har tärnats och kokats med grönsaker som lök, paprika och ibland vitlök. De tillagas vanligtvis i en stekpanna eller på spishällen. Home fries kan serveras som en del av en frukost- eller brunchrätt eller en fristående tillbehör.

Pommes frites vs Hash Browns: Vad är skillnaderna mellan dem? (1)

Vad är Hash Browns?

Hash browns är strimlad potatis som har kokats i en stekpanna eller på spishällen. De kan smaksättas med salt, peppar och andra kryddor för extra smak. Hash browns serveras vanligtvis som en del av frukost- eller brunchrätter, men de kan även ätas som tillbehör till middagen.

Pommes frites vs Hash Browns: Vad är skillnaderna mellan dem? (2)

Whatten är skillnaden mellan Hash Browns och pommes frites?

Den största skillnaden mellan pommes frites och hash browns är i formen att de är tillagade. Home frites skärs i tärningar medan hash browns strimlas.

Dessutom tenderar pommes frites att vara mer salta och innehålla grönsaker som lök, paprika och ibland vitlök. Hash browns å andra sidan tenderar att kryddas med bara salt, peppar och andra kryddor för extra smak. Slutligen serveras pommes frites vanligtvis som en del av frukost- eller brunchrätter medan hash browns kan ätas som tillbehör till middagen.

Relaterade inlägg:steak frites i air fryer

Vilka är fördelarna med pommes frites?

Fördelen med pommes frites är att de är ett bra sätt att använda upp potatis som du har hemma. Dessutom kan den tärnade formen av potatis lagas snabbt och enkelt i en stekpanna eller på spishällen.

Vilka är fördelarna med Hash Browns?

Fördelen med hash browns är att de går snabbt och enkelt att göra. Dessutom absorberar den strimlade formen av potatis mer smak från kryddor än tärnad potatis. Dessutom kan de serveras som tillbehör till middagen istället för bara frukost- eller brunchrätter.

Pommes frites vs Hash Browns: Vilket är bättre?

Det finns inget definitivt svar på vad som är bättre – hempommes frites eller hash browns. Båda är läckra och kan avnjutas på olika sätt. Nyckeln är att hitta den kombination av ingredienser som du föredrar och göra den rätt som passar dina smaklökar!

Oavsett om du gillar dem tärnade eller strimlade är pommes frites och hash browns ett bra sätt att njuta av potatis. Testa båda recepten och se vilket du gillar bäst! Med bara några få ingredienser är de ett enkelt och gott tillskott till alla måltider! Njut av!

Pommes frites vs Hash Browns: Vad är skillnaderna mellan dem? (3)

Hur gör man perfekta pommes frites eller hash browns varje gång?

Först till kvarn, både involverar potatis och kokas i en panna. Skillnaden är att home fries tärnas i tärningar eller klyftor och hash browns strimlas.

För att göra hemfrites, börja med att förvärma ugnen till 375°F. Skrubba två medelstora potatisar under kallt rinnande vatten och skär dem sedan i tärningar eller klyftor. Lägg potatisen i en skål och släng den med olivolja, salt, peppar och dina favoritörter eller kryddor. Bred ut tärningarna på en ugnssäker plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Hash browns är lite enklare att göra eftersom de kräver mindre förberedelsearbete. Börja med att förvärma en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt sedan två matskedar smör eller olja. Skrubba och riv en stor potatis direkt i pannan, smaka av med salt, peppar och örter eller kryddor. Bred ut den strimlade potatisen i ett jämnt lager och stek tills den är gyllenbrun och krispig på båda sidor.

Recept på både home fries och hash browns

De kan enkelt anpassas för att ge mer smak eller för att använda olika sorters potatis. Prova att experimentera med röd potatis, sötpotatis eller till och med lila potatis för en unik twist på denna klassiska tillbehör. Med bara några enkla ingredienser kan du få perfekt tillagade pommes frites och hash browns varje gång.

Se även:hur länge man bakar potatis på 375 i folie

Vanliga frågor:

Hur många kalorier i Hash Browns?

Hash Browns levererar imponerande 326,5 kcal energi för varje portion – tillräckligt för att hålla dig igång hela dagen!

Hur många kalorier i hash brown potatis?

Om du räknar dina kalorier kan tillsättning av smakrik hash-brun potatis till din måltid ge 326,5 kcal glädje i ekvationen!

Hur många kalorier är det i en McDonald's Hash Browns?

Snabbmatsfans gläds! En McDonald's Hash Brown har en kraftfull kraft på 262,4 kcal – tillräckligt för att du ska kunna röra på dig på morgonen, eller behålla din lust under en eftermiddagshämtning.

Är Hash Browns friska?

Hash browns erbjuder ett gott och näringsrikt alternativ när du planerar måltider! De är otroligt mångsidiga – stek dem, grädda dem i ugnen eller på stekpannan – du kan till och med blanda ihop dem med andra livsmedel för att öka deras näringsvärde. Dessa strimlade potatisar är packade med mycket järn, zink, kalium och vitamin A & C och är redo att ge energi till dina dagliga aktiviteter.

Hur många kalorier i frysta Hash Browns?

Packad med nästan femtio gram kolhydrater, denna ena kopps portion Frozen Hash Brown erbjuder en rejäl portion fylld till bredden med 474 kalorier och 31,4 g fett! Med 42,8 g nettokolhydrater och 3,8 g protein kommer det garanterat att ge dig en energikick som håller hela dagen!

Hur många kolhydrater i Hash Browns?

Hash Browns kan vara en välsmakande frukostmat, men de kommer med vissa kolhydratspäckade konsekvenser – varje portion innehåller 32 g kolhydrater.

Vad är hälsosammare pommes frites eller hash browns?

Det hälsosammaste alternativet skulle vara att göra pommes frites med minimal olja och krydda, i motsats till hash browns som kräver mer olja och krydda.

Kan man frysa pommes frites eller hash browns?

Ja, båda kan frysas i upp till 3 månader i en fryssäker påse eller behållare. Däremot kan konsistensen ändras efter att ha frysts och värmts upp igen.

Vad serverar du till home fries eller hash browns?

Pommes frites och hash browns kan serveras till en mängd olika rätter, som ägg, bacon, korv, grillade grönsaker eller tacos. De är också läckra när de kombineras med såser som ketchup, barbecuesås eller sås.

Är hash och hash browns samma sak?

Det rekommenderas att hash browns görs med stärkelsehaltig potatis som rödbrun potatis för bästa resultat i både matlagning och smak. Hash används oftare för att beskriva en maträtt med hashbrun potatis som innehåller hackat kött, rester eller andra grönsaker.

Vad kallar de home fries i England?

I England kallas home fries som "chipped potatoes" eller "fried potatoes". De tillagas på samma sätt som traditionella pommes frites.

Vilken är den nyttigaste typen av pommes frites?

Den nyttigaste typen av pommes är ugnsbakad pommes. Denna metod kräver lite eller ingen olja och resulterar i en krispig konsistens utan att fritera potatisen. Att baka dem på en bakplåtspappersklädd plåt hjälper också till att minska mängden fett som tas upp i potatisen. Dessutom är sötpotatisfrites ett hälsosammare alternativ till traditionella potatisfrites eftersom sötpotatis innehåller mer näringsämnen och vitaminer. När du bakar sötpotatisfrites, var noga med att använda en minimal mängd olja eller prova att använda en matlagningsspray för hälsosammare resultat.

Varför kallar de det pommes frites?

Namnet "home fries" kommer från det faktum att dessa potatisar vanligtvis tillagas i ett hemmakök. Man tror också att denna maträtt skapades av nödvändighet av bönder och hemman som letade efter kreativa sätt att använda sin överblivna potatis. Dessa potatisar blev ett populärt tillbehör med enkla ingredienser och enkel tillagning, vilket gjorde dem till ett populärt inslag på frukost- och brunchmenyer. Idag anses de vara en klassisk tröstmat som kan avnjutas på många olika sätt. Pommes frites erbjuder ett utsökt sätt att njuta av potatis utan att behöva spendera för mycket tid eller ansträngning i köket!

Hur nyttiga är pommes frites?

Frites kan vara ett hälsosamt alternativ när de tillagas med minimal olja och krydda. Potatisen i sig är naturligt näringsrik, så att tillsätta enkla örter och kryddor för smak hjälper till att hålla dem friska. Användning av russet potatis rekommenderas eftersom de är bättre på att ta upp smak från kryddor än andra sorters potatis. När du bakar pommes frites i ugnen, var noga med att använda ett lätt lager av olja för att uppnå önskad konsistens. Detta kommer att hjälpa till att hålla potatisen från att fastna och göra dem roligare. Att lägga till grönsaker som lök och paprika kan också lägga till smak och näringsfördelar, vilket gör dessa potatisar ännu hälsosammare!

Vad kallar de hash browns i Amerika?

I Amerika kallas hash browns oftast som "hash browns" eller "home fries". Hash browns görs med riven potatis som har stekts i en panna och vanligtvis serveras som tillbehör. De är vanligtvis toppade med ketchup, ost, gräddfil eller andra smaktillsatser. Dessa potatisar kan även tillagas i ugn för en hälsosammare variant av rätten. De serveras ofta på frukost- och brunchrestauranger, såväl som på middagar och snabbmatskedjor. Hash browns kan också avnjutas på egen hand eller med andra rätter som ägg, bacon, korv och grillade grönsaker.

Är tater tots i princip hash browns?

Tater tots är inte samma sak som hash browns. Tater tots görs med riven potatis som har formats till små cylindrar och sedan stekt tills de är gyllenbruna. Hash browns, å andra sidan, görs med riven potatis som har kokats i en panna tills den är knaprig. Båda rätterna kan avnjutas som tillbehör eller som huvudrätt beroende på vilka ingredienser som används. Tatertots tillagas också ofta med ost, bacon och andra kryddor för extra smak. För att göra det ännu nyttigare kan tatertots bakas istället för att stekas. Detta kommer att minska deras fetthalt och göra dem till ett bättre val än hash browns.

Är McDonalds hash browns riktig potatis?

Ja, McDonalds hash browns är riktig potatis. Potatisen som används i deras hash browns är färdigskuren och förbehandlad innan den levereras till restaurangen. Väl framme på restaurangen tillagas de i en panna med olja eller smör tills de är gyllene och krispiga. De serveras sedan som en del av frukostmåltiderna eller kan köpas individuellt. Även om McDonald's hash browns är riktiga potatisar, kan de fortfarande innehålla mycket fett och kalorier på grund av den tillsatta oljan eller smöret som används i tillredningen. För ett hälsosammare alternativ, överväg att beställa grillade frukostartiklar istället. Detta kommer att hjälpa dig att minska ditt fett- och kaloriintag samtidigt som du njuter av din favoritmat från McDonald's!

Är pommes frites nyttigare än pommes frites?

Home frites anses generellt vara nyttigare än pommes frites. Pommes frites tillagas vanligtvis med minimalt med olja och kryddor, medan pommes frites vanligtvis friteras i stora mängder olja. Pommes frites tenderar också att ha en mer krispig konsistens på grund av förekomsten av lite potatisskal kvar under beredningen. Detta tillför också en extra näringsmässig fördel. Dessutom kan pommes frites smaksättas med örter och kryddor för extra smak som ytterligare ökar deras näringsvärde. Därför, om du letar efter ett hälsosammare alternativ till pommes frites, välj hem pommes istället!

Är pommes frites hög i kolhydrater?

Pommes frites är vanligtvis hög i kolhydrater på grund av deras huvudingrediens, potatis. En medelstor potatis innehåller cirka 26 gram kolhydrater, så en portion hemfrites kommer sannolikt att innehålla en liknande mängd. Men många pommes frites recept kräver också andra ingredienser som lök och paprika som kan ge ytterligare näringsämnen och sänka kolhydratinnehållet något.

Är hash browns hög i kolhydrater?

Hash browns är vanligtvis hög i kolhydrater på grund av deras huvudingrediens, potatis. En medelstor potatis innehåller cirka 26 gram kolhydrater, så en portion hash browns kommer sannolikt att innehålla en liknande mängd. Men många hash brown recept kräver också andra ingredienser som lök och paprika som kan ge ytterligare näringsämnen och sänka kolhydratinnehållet något.

Slutsats: Home Fries Vs Hash Browns

Sammanfattningsvis är pommes frites vs hash browns båda läckra potatisrätter som kan avnjutas på olika sätt. Pommes frites är tärnad potatis tillagad med grönsaker medan hash browns är strimlad potatis som är kryddad för extra smak. Båda dessa rätter kan serveras som en del av en frukost- eller brunchrätt, eller så kan de ätas som en fristående tillbehör till middagen. Så nästa gång du vill njuta av lite potatis, varför inte prova att göra både pommes frites och hash browns? Tack för att du läste på Bamboowokmanvel!

Pommes frites vs Hash Browns: Vad är skillnaderna mellan dem? (4)

Harmony Saunders

Harmony Saunders är VD och grundare av Bamboo Wok, en familjeägd och driven kinesisk restaurang som har betjänat Manvel, Rosharon och Alvin i mer än nio år. Våra läckra rätter görs från grunden med de bästa råvarorna, grönsakerna skärs dagligen i vårt kök och fågel levereras varannan dag.

Så oavsett om du är sugen på kinesisk mat till familjen eller behöver catering till ditt nästa evenemang, vänligen prova oss! Vi vet att du inte kommer att bli besviken på vår fräscha, autentiska asiatiska mat.

Relaterade inlägg:

Är McDonalds Fries vegan? Allt du borde vetaHur man gör chick-fil-A våfflor frites hemma? – Bambu WokHur man återuppvärmer pommes frites i Air Fryer? Bamboowokmanvel dela!De bästa sätten att göra Arby's Curly Fries Air Fryer!Hur lagar man bifffrites i Air Fryer? – Bamboo Wok aktieÄr Chick-fil-A Fries glutenfria? Chick-fil-A pommes frites receptLär dig hur man gör Checkers Fries Air Fryer hemma!Hur man gör lockiga pommes frites i Air Fryer? – Bambu WokÄr McDonald's Fries vegan? Med oss ​​förklara om frågan

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 16/08/2023

Views: 5649

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.